Hoe date je iemand met bindingsangst?

Gepubliceerd op 6 Februari 2017 door Elise
Hoe date je iemand met bindingsangst?

Onze tips om een man met bindingsangst te veroveren. Opgelet: een flinke portie geduld is vereist. 

Wat?

Strikt gezien is bindingsangst een "psychische stoornis"(!), maar het begrip is tegenwoordig uitgegroeid tot een modewoord. Het lijkt er zelfs op dat bindingsangst aan de basis ligt van heel wat relatieproblemen. Kortom, die angst vormt een overkoepelende noemer voor alle issues met mannen. Een noemer waaronder we véél mannen sorteren, dus.

Hoe? 

#1. Herken de symptomen

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Is hij/zij een controlefreak?
  • Ontvlucht je date in kwestie élke vorm van engagement? (Lees: je ouders ontmoeten, een Valentijnsafspraakje inplannen, een zomervakantie organiseren,...)
  • Geeft hij steeds de absolute voorrang aan uitjes met zijn vrienden?
  • Voelt hij/zij zich snel verstikt in een relatie?
  • Is hij/zij snel verveeld/uitgekeken op dingen?

Een affirmatief antwoord op bovenstaande vragen kunnen een belletje doen rinkelen...

1/

date bindingsangst

#2. Geef hem tijd

Truth is: wanneer je je potentiële partner onder druk zet, jaag je hem alleen maar weg. Laat jullie commitment organisch groeien... Het gevoel van voortdurende onzekerheid is tergend, maar de enige manier om hem op lange termijn te kunnen strikken. Eindeloos eisen stellen, hem ultimatums geven of voor voldongen feiten stellen, gaan NIET helpen.

#3. ... en ruimte

Geef hem genoeg space om zijn ding te doen. Gedraag je niet al te "claimerig". Onthoud goed dat zijn vrijheid essentieel is.

#4. (Her)schik je eigen prioriteiten

Niét alleen zijn vrijheid, maar ook de jouwe... Probeer zijn instelling te counteren door je aan hem te spiegelen. Schrap hem van de ereplaats #1 op je prioriteitenlijstje en investeer tijd in je vriendinnen, familie, werk, hobby's maar vooral: in jezelf. Word de beste versie van jezelf en je zal versteld staan wat een effect dat op hem heeft.

Het gevolg? Hij krijgt het gevoel dat hij grip op jou lijkt te verliezen, dat hij je kwijtgeraakt. Als tegenreactie gaat hij net méér zin krijgen om jou te zien en past hij zijn gedrag aan.

2/

bindingsangst date

#5. Ga (samen) uit

Ga zoveel mogelijk verschillende leuke uitjes met hem doen. Aan hem om te ontdekken hoe fantastisch je wel bent. Hem op een negatieve manier proberen overtuigen (lees: "Geef mij aandacht!") zal alleen maar averechts uitdraaien en zijn bindingsangst net aankweken...

Tot slot: je kunt hem dit simpelweg dit stukje laten lezen. Good luck.