Met deze tips wordt Tournée Minérale een pak aangenamer

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Met deze tips wordt Tournée Minérale een pak aangenamer © MARTINI

In Engelstalige landen is 'dry january' al jaren een vaste waarde, bij ons vindt een maand later Tournée Minérale plaats. Doe jij mee aan een alcoholvrije periode? Met deze tips wordt de uitdaging een eitje.

Een maand stoppen met alcohol, het klinkt eigenlijk niet zo moeilijk. Tot je beseft hoe vaak er een glas alcohol wordt aangeboden. Om het weekend in te zetten, om je diner te vervolledigen of om kleine en grote mijlpalen te vieren... Voor je het weet ben je aan het drinken. Ga jij net als vele Belgen de uitdaging aan tijdens Tournée Minérale? Met deze tips breng je de challenge met plezier tot een goed eind.

Weet waarom je deelneemt

Zelfs een maand geen alcohol drinken kan al voordelen voor je gezondheid opleveren. Je zal misschien merken dat je huid er gezonder uitziet, dat je beter slaapt of dat je een minder opgeblazen gevoel hebt. Zelfs je leverfunctie herstelt al na deze korte periode. Het is dus niet alleen een leuke uitdaging, maar eentje met een waardevol effect!

Check hoe je je voelt

Wanneer je merkt dat je je beter in je vel voelt na enkele dagen zonder alcohol, zal het makkelijker zijn om ook de rest van de maand uit te zitten. Check bij jezelf of je verschillen opmerkt in je slaap- en eetgewoontes, je gemoedstoestand en je uiterlijk.

Zoek een buddy

Als je de enige van je vriendengroep bent die niet drinkt, voel je je al snel uitgesloten. Alles leuker is met twee, zoek daarom een Tournée Minérale-bondgenoot die er net zo hard voor wil gaan. Daag elkaar uit en stimuleer elkaar om de uitdaging vol te houden.

Maak lekkere mocktails

Een glas water is niet meteen de meest aantrekkelijke optie als je probeert om alcohol te vermijden. Gelukkig zijn er steeds meer lekkere alternatieven in de vorm van mocktails. MARTINI komt bijvoorbeeld met twee alcoholvrije varianten, de MARTINI NON-ALCOHOLIC Floreale en Vibrante. Hoe maak je ze?

MARTINI VIBRANTE SPRITZ

Verras je vrienden met de simpele, maar heerlijke cocktail van MARTINI Non-Alcoholic. Vul je glas met ijs en schenk 75 ml MARTINI Vibrante, een meesterlijke mix van botanische ingrediënten met zachte tonen van Italiaanse Bergamot-sinaasappel en 25ml pompelmoessap. Werk het af met een beetje spuitwater en garneer met een getwist schijfje pompelmoes.

DOLCE VERDE

Een andere verfrissende suggestie is de Dolce Verde cocktail. Vul je glas met ijs en schenk 50 ml MARTINI Floreale, een zoete bloemige variant met lichte toetsen van kamille, met 20 ml appelsap, 20 ml kokoswater en 10ml komkommersap. Vul aan met kombucha voor een zurig accent en meng alles voorzichtig. Garneer met munt en komkommer. Deze cocktail kan je ook perfect serveren in een karaf.

50/50 MET TONIC

De MARTINI NON-ALCOHOLIC is ook heerlijk in de mix met tonic en net wat makkelijker. Vul je glas met ijs en schenk voor de helft met MARTINI Floreale of Vibrante en voor de andere helft met tonic. Garneer met een schijfje sinaasappel. Klaar!

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met MARTINI.
martini.com

Lees ook:
Start van het nieuwe jaar: 2 mocktail recepten
Bij Bar Electrolite geniet je van R.E.M.-geïnspireerde cocktails
Dit moet je eten om wittere tanden te krijgen op natuurlijke wijze