Blue Monday: de playlist van onze redactie om de blues te verjagen

Gepubliceerd op 17 januari 2022 door Lore Ginneberge
Blue Monday: de playlist van onze redactie om de blues te verjagen Imaxtree

Op de redactie zijn we niet bang voor de meest deprimerende maandag van het jaar! Het ELLE-team zet het volume hoger en deelt de songs die je meteen in een goed humeur brengen.

WAT IS BLUE MONDAY?

Wetenschappers van de Universiteit van Cardiff hebben een wiskundige formule ontwikkeld om de verschillende factoren uiteen te zetten die bijdragen tot het slechte humeur op Blue Monday:

Het wordt vertaald door de opeenstapeling van slecht weer (W=weer), de stand van onze bankrekening (D=schuld) sinds de vakantie (T=Tijd) en onze goede voornemens (Q), de "M" staat voor "(gebrek aan) Motivatie" en "Na" geeft onze behoefte aan actie weer.

Onze oplossing: draai de volumeknop omhoog, zing loeihard mee en haal je beste moves boven!

De ELLE blue monday playlist

Jolien, Lifestyle journaliste

"Geef het tien seconden en je waant je op het strand met een tropische cocktail in je hand. 'Aruba, Jamaica, oh I want to take ya. Bermuda, Bahama, come on pretty mama'..."

Lore, webjournaliste

"Het moment waarop de beat wordt ingezet, voel ik me in zo'n eighties fitness videoclip. Stilstaan is geen optie, dus een slecht humeur ook niet!"

Noémi, redactiesecretaris

"Want ja, ik beschouw mezelf als een 'survivor', of misschien meer als een vechter. Het geeft me een boost als het even tegenzit, en motiveert me zo erg dat het nummer één is op mijn afspeellijst voor de sportschool als ik alleen maar weg wil rennen en chips wil eten. "

Jessica, webcoördinator

"Ik stap in mijn auto, zet hem harder, zing alsof ik alleen op de wereld ben en ik kom vol energie aan op het werk!"

Rosalie, graphic web designer

"Dit is een oud nummer dat ik herontdekte voor mijn danslessen. Het heeft een speciale betekenis omdat ik er voor het eerst op losging toen ik een jaar of twaalf was en nu deel ik het met mijn leerlingen."

Marie, hoofdredactrice

"Omdat ik me mezelf inbeeld toen ik vijftien was, in jeans met lage taille en een crop top, terwijl ik lipsync met mijn BFF's. Een geweldig gevoel."

Marie-Noëlle, online hoofdredactrice

"Vanaf de eerste noten brengt dit me in een goede stemming. Ik zet het 's morgens op om me klaar te maken en ga van ochtendhumeur naar feeststemming in enkele seconden!"

Clothilde, foodjournaliste

"Dit brengt me instant in een goede mood. Dolly Parton schreef het terwijl ze op dieet was en alleen in haar kamer zat, terwijl ze beneden haar vrienden hoorde lachen, drinken en dansen. De moraal van het verhaal? Het belangrijkste is om van elk moment te genieten!

Emilie, hoofdredactrice ELLE Eten

"Ooit volgde ik een communicatiecursus en een van de trainers vroeg ons op een ochtend om op te staan en te dansen. Dit lied werd gekozen en het bracht ons allemaal in een goede stemming. Nu luister ik ernaar als ik mezelf wil motiveren omdat het me doet terugdenken aan dat waanzinnige moment!"

LEES OOK: Zo kies je de beste muziek om op te lopen