Wie is Julia Fox, de nieuwe spraakmakende vriendin van Kanye West

Geüpdatet op 20 april 2022 door Lore Ginneberge
Wie is Julia Fox, de nieuwe spraakmakende vriendin van Kanye West Instagram @juliafox

Het lijkt wel of Julia Fox, de huidige vlam van Kanye West (sinds kort 'Ye'), totaal uit het niets komt, maar in de artistieke kringen van Manhattan en Hollywood is ze geen onbekende. Van bloederige kunstwerken tot filmrollen, dit wil je weten over de rijzende ster.

Hoewel Julia Fox er honderd procent uitziet als Kanye's type, is ze veel meer dan het volgende mooie gezicht dat de rapper kan stylen en transformeren. De 31-jarige Italiaans-Amerikaanse is bijna even excentriek als West (indrukwekkend) en haar curriculum net zo uiteenlopend. Julia Fox kan zowat elke droomcarrière van een jong meisje in New York op haar palmares schrijven: ze speelde en regisseerde in verschillende films, werkte als model, hield haar eigen expositie, schreef twee boeken en stampte een eigen kledinglabel uit de grond. Een overzicht:

Julia Fox is actrice en regisseur

Bovenaan de lijst staat haar rol in de indie-film Uncut Gems (2019). Fox speelde de vriendin van acteur Adam Sandler in de misdaadthriller en werd onder meer genomineerd voor 'Breakout Actor' in de Gotham Awards.  Over haar job als actrice vertelde ze aan Refinery29: "Het was vrij gemakkelijk, zou ik zeggen (...), gewoon acteren en reageren, en je tekst uit je hoofd leren." Meer recent schreef en regisseerde ze Fantasy Girls, een kortfilm over tieners die als sekswerker aan de bak komen in Nevada.

Boeken en een bloederige begrafenis

Fox heeft twee fotoboeken in eigen beheer uitgegeven: in 2015 publiceerde ze Symptomatic of a Relationship Gone Sour: Heartburn/Nausea en in 2016 PTSD.

Een jaar later hield ze haar eigen begrafenis. In een expo getiteld R.I.P. Julia Fox, gecureerd door Richie Shazam, gebruikte Fox haar eigen bloed voor het besmeuren van zijden doeken. Daarover vertelde ze aan de HuffPost: "Ik wilde dat de show zo authentiek en persoonlijk mogelijk zou zijn. Ik haalde het bloed eruit met een injectiespuit en gebruikte de injectiespuit om op de zijde te schilderen. Het was niet zo erg als het lijkt."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ☆ (@juliafox)

Een stijlicoon (in wording)

Op 23-jarige leeftijd lanceerde Fox het label Franziska Fox met een vriendin, gedragen en geliefd door heel wat celebs. Ook haar eigen stijl gaat over de tongen. Op de CFDA Fashion Awards vorig jaar droeg ze een pastelkleurig ensemble van Dries Van Noten, en meer recent wordt Julia gespot in zeer Kanye-eske Balenciaga-tenues. Denk veel leder, veel zwart en weinig ruimte voor verbeelding.

Julia Fox op de cover naast Pete Davidson

Dat Julia maakt er geen geheim van dat ze een grote Kardashian-fan is. Hoe ze ertegenover staat om Kims plaats in te nemen, is maar de vraag. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, heeft Fox ook een kleine history met Pete Davidson, je weet wel, de nieuwe vlam van Kim. In 2019 stond Julia Fox namelijk aan de zijde van Pete op de cover van PAPER magazine. "Ik hou van de PAPER magazine cover van mij en Pete," vertelde ze in haar podcast Forbidden Fruits. "Het is meta, (...) we waren al eerder met elkaar verbonden, zie je? We zijn allemaal artiesten."

Julia Fox en Kanye 'Ye' West

Discretie en tact staan niet in Ye's woordenboek, zoveel is duidelijk. Met Julia pakt hij het niet anders aan, want hun tweede date was niet alleen zeer publiekelijk in een restaurant in Miami (er vond een fotoshoot plaats)  - Fox vertelde haar versie van diezelfde date lang en breed in Interview Magazine (inclusief het resultaat van de fotoshoot).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Interview Magazine (@interviewmag)

Beide sterren hebben hun prille band dus nooit ontkend. Fox probeert op haar podcast Forbidden Fruits zelfs de geruchten te weerleggen dat het allemaal om een pr-stunt zou gaan. Ze noemt West een 'genius' en beschrijft hun relatie als volgt: "Op dit moment leef ik gewoon in het moment en heb ik geen verwachtingen. Er zijn geen labels, er is niets van dat alles. Het zijn gewoon mensen die elkaar beter laten voelen."

LEES OOK: Zijn zwangere Kylie en Travis niet meer samen? Gelekt interview zaait verwarring