7 adembenemende airbnb’s in Brussel

Geüpdatet op 23 november 2021 door Virginie Dupont
7 adembenemende airbnb’s in Brussel © Airbnb

Wie Airbnb zegt, denkt in de eerste plaats aan buitenlandse citytrips of exotische reizen. Maar ook vlak bij huis zijn er ongelofelijk stijlvolle en trendy locaties te vinden.

Deze woningen bewijzen dat er ook in onze hoofdstad verborgen schatten te vinden zijn. Ze vormen een mooie inspiratiebron of - waarom niet - zijn de ideale bestemming voor wie eens een weekendje weg wil om van een luxueus interieur te genieten. Ontdek onze selectie met de mooiste Airbnb’s in Brussel.

1. Loft met prachtige lichtinval in Anderlecht

Wat we zo mooi vinden aan dit appartement? Het onwaarschijnlijke, uitgebalanceerde eclecticisme. Ook de 'showroom-keuken' heeft ons hart gestolen, net als de indeling van de kamers. Zo bevindt de badkamer zich in een glazen ruimte, in ieders zicht. De slaapkamer wordt dan weer door een kleerkast aan het oog onttrokken. De extra troef? Het mooie terras met keitjes.

Te boeken via Airbnb voor 110 €/nacht.

2. Een penthouse met ongeëvenaard uitzicht in Brussel-Zuid

"Een ruime, lichte penthouse op de vijfde verdieping van een authentiek gebouw met adembenemend uitzicht op de Brusselse skyline", vat de verhuurder het samen. Helaas is het een hele prestatie om hiervan te kunnen genieten, want deze parel is steevast volzet...

Te boeken via Airbnb voor 122 €/nacht.

3. De black & white miniloft met rooftop

Een volledige flat in een ieniemienie studiootje proppen, die uitdaging ging fotograaf en ontwerper Serge Anton aan... En hij slaagde met glans. Buiten is er echter ruimte genoeg, dankzij twee sublieme houten terrassen die over de stad uitkijken.

Te boeken via Airbnb voor 69 €/nacht.

4. Minimalisme met uitstekende smaak in Elsene

We willen het hele interieur wel mee naar huis nemen, van het bankstel met duizend gekleurde kussens tot de houten vouwdeuren die de slaapkamer afsluiten. En dan hebben we het nog niet over het prachtige grote raam dat uitgeeft op de iets hoger gelegen tuin.

Te boeken via Airbnb voor 115 €/nacht.

5. Een oud pakhuis werd een loft langs het kanaal

In dit voormalige pakhuis uit 1924 is nu een enorme loft van 155 vierkante meter ingericht. Wat is er allemaal te zien? Witte muren, zichtbare bakstenen, vloeren van beton en bamboe. Wij zijn weg van het inschuifbed dat in de ruimte lijkt te verdwijnen en van de badkamer met verzonken ligbad, volledig in lijn met de rest van de woning.

Te boeken via Airbnb voor 115 €/nacht.

6. Het kunstenaarsatelier in Schaarbeek

167 vierkante meter in het stadscentrum? We kunnen er slechts van dromen.

Te boeken via Airbnb.

7. Boho chic appartement bij de Zavel

Een loft met een bohemiensfeer, fantastisch om te herbronnen, zeker met die XXL-canapé... De extra troef? De patio met bomen en een vloer met azulejos. Een schoonheid.

Te boeken via Airbnb voor 79 €/nacht.

LEES OOK:

10 originele Airbnb’s voor een idyllisch uitje in België

Hotspots: de leukste koffiebars in Brussel

7 nieuwe bars en restaurants in Brussel voor een stevig feestje