Reizen: 7 goede redenen voor een tripje naar Valencia

Gepubliceerd op 6 december 2021 door ELLE Partner
Reizen: 7 goede redenen voor een tripje naar Valencia © Visit Valencia

Met haar prachtige stranden, architectuur, gastronomische lekkernijen en sportieve en culturele activiteiten is Valencia de perfecte bestemming voor een zonnige vakantie aan het eind van het jaar. Dit zijn de zeven redenen waarom!

Haar bereikbaarheid

Twee uurtjes vliegen en je bent er al. Eenmaal je bent aangekomen, kun je de stad vlot te voet of met de fiets verkennen, want alles is dichtbij: stranden, monumenten, universiteiten, restaurants, tuinen, ... Valencia is een stad op mensenmaat waar het gezellig rondkuieren is.

Haar droomklimaat

Valencia is een topbestemming voor elk seizoen. Pak je zwempak zeker in, want zelfs in de herfst kun je het gebruiken. Met niet minder dan 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde jaartemperatuur van zo’n 20 °C, zijn er niet veel bestemmingen die beter doen.

Haar talrijke stranden

plage Valencia
@ Visit Valencia

Het goudkleurige zand van het bekendste strand van de stad, La Malvarrosa, is makkelijk bereikbaar (amper vijftien minuten met de tram). Meer naar het zuiden ligt het strand El Cabanyal langs de Paseo Marítimo, die Valencia met de zee verbindt. Wie liever pootje baadt in ongerepte duinen, kan terecht op de stranden El Saler en La Devesa.

Haar gastronomie om vingers bij af te likken

Naast de overheerlijke tapa’s kun je niet naar Valencia gaan zonder je te laten verleiden door de traditionele paella, de plaatselijke culinaire trots, en de beroemde horchata, een melkdrankje gemaakt van aardamandelen. Maak ook zeker een tussenstop bij de Centrale Markt, de grootste markt voor verse producten in Europa. Naast de zoetigheden (waaronder turrón) en hartige lekkernijen die je er kunt proeven, is de structuur van dit modernistische gebouw, met zijn keramiek, koepel en glas-in-loodramen, een bezoekje waard.

Haar cultureel en architecturaal erfgoed

Architecture Valencia
@ Visit Valencia

Achter de smalle straatjes en pleinen versierd met palmbomen en sinaasappelbomen onthult de stad Arabische, Romeinse en middeleeuwse ruïnes, verspreid tussen weelderige renaissancepaleizen en designgebouwen. Breng een bezoekje aan de kathedraal (Catedral de Santa María de Valencia) en haar emblematische Miguelete, of de Zijdebeurs (Lonja de la Seda), een pareltje uit de gotische architectuur erkend door de Unesco. Vergeet ook de schitterende Stad van de Kunsten en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y las Ciencias) niet met verschillende avant-gardistische gebouwen ontworpen door Santiago Calatrava en Felice Candela.

Haar groene oases

De streek telt vele parken en tuinen waar natuur en urbanisme harmonieus hand in hand gaan. Het bekendste is ongetwijfeld La Turia, het betoverende stadspark van 100 hectare groot, ideaal voor een siësta, een picknick of een toertje joggen. Daarnaast heb je Los Viveros, de Jardin Botanico, het Parque Central en het Parque de Cabecera. Ook het natuurpark van Albufera mag je niet overslaan. Het is een ware oase van rust op twintig minuten van het centrum met een prachtige fauna en flora rond een meer dat van de zee is gescheiden door wilde duinen en een pijnboombos.

Haar actief toerisme

Calderona
@ Visit Valencia

Er zijn talrijke sportclubs en verenigingen in de omgeving waar je allerlei watersporten kunt beoefenen, zoals paddle, kajakken, kitesurfen, jetskiën en flyboarden. Heb je zin om de plaatselijke natuur en gastronomie verder te ontdekken? Dan kun je ook op ontdekking gaan in de omgeving van de stad, zoals in Requena voor wijnproeverijen en La Sierra Calderona voor bergavonturen. Valencia is een bruisende stad, zowel overdag als 's nachts, met veel mogelijkheden om te feesten en uit te gaan, vooral rond de Carrer de Sueca.

Naar Valencia met Vueling

Geniet van een korting van 10% met de code FLYVLC. Enkel van toepassing op heen- en terugvluchten Parijs Orly - Valencia en Brussel - Valencia. Geldig voor alle tarieven behalve TimeFlex. Aankoop 10 dagen op voorhand voor boekingen tussen 03/12/2021 en 27/02/2022 en voor vluchten tussen 03/01/2022 en 28/02/2022.

Calderona - Visit Valencia
© Visit Valencia

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Visit Valencia.
www.visitvalencia.com

Lees ook :
Staycation: herbronnen in Knokke-Heist
Napels en de Amalfitaanse kust: onze adresjes voor een dolce vita
De top 10 bestemmingen voor je huwelijksreis