Win een duoticket voor de ‘Activewear’ expo van Modemuseum Hasselt inclusief meet and greet met gastcuratoren Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée

Geüpdatet op 27 augustus 2021 door ELLE Partner
musée mode et dentelle

Activewear vindt steeds vaker zijn weg naar onze garderobes. Modemuseum Hasselt kon deze moderevolutie niet aan zich voorbij laten gaan en zette een niet-te-missen ‘Activewear’ expo op. Goed nieuws: ELLE geeft tien duotickets inclusief een meet and greet met gastcuratoren Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée weg. 

Wielershorts, hoodies en sneakers kleuren het straatbeeld en op de catwalk experimenteren ontwerpers met sportieve materialen als neopreen en spandex. Vieren de verwijzingen naar sportswear anno 2021 hoogtij of zullen deze ook in de komende jaren een vaste waarde blijven vormen? Rond dit vraagstuk bouwde het Modemuseum Hasselt de ‘Activewear’ expo op. De tentoonstelling start in 1850 en geeft de evolutie weer van de kruisbestuiving tussen sport en mode in Europa, gaande van Coco Chanel, die sportswear hanteerde als een tool voor vrouwelijke emancipatie, tot Gianni Versace, die in de jaren tachtig handig inspeelde op de toenmalige fitnesshype, en Dirk Bikkembergs, die bij aanvang van het millennium het atletische, mannelijke lichaam voorop zette in al zijn ontwerpen. Ook Kim Jones en Virgil Abloh krijgen de nodige aandacht. De ontwerpers zijn beiden spilfiguren in de samenvloeiing en de groei van verschillende stromingen sports-, street- en activewear en schopten het respectievelijk tot artistiek directeur bij modehuizen Dior Men en Louis Vuitton. Baanbrekende collabs zoals de ‘Air Jordan 1 High OG Dior’ of de samenwerking tussen Adidas en onze eigen Raf Simons worden belicht. 

Verschillende landgenoten speelden immers een belangrijke rol in de ontplooiing van activewear in België. Zo richtten Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée na hun overwinning tijdens de Olympische Spelen van Peking modelabel 42I54 op waarmee ze ‘athleisure’ op de markt brengen: sportkledij uit duurzame en innovatieve materialen die je ook in het dagelijkse leven kan dragen. De twee ex-atleten zijn experts in performante materialen en speelden als gastcuratoren een belangrijke rol in de selecties van dit onderdeel.

‘Activewear’ loopt nog tot en met 30 december 2021 in Modemuseum Hasselt. Wil jij je modekennis graag verbreden? Neem nu deel aan onze wedstrijd en maak kans op een van de tien duotickets inclusief meet and greet met Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée. 

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Modemuseum in Hasselt.
modemuseumhasselt.be

 

LEES OOK:

De top 5 haartrends voor herfst 2021

Ceder’s, de alcoholvrije gins die je smaakpapillen laten tintelen

Recept: gebakken knolselder met beurre noisette