Ontdek wijn uit de Provence eens op een andere manier

Gepubliceerd op 6 juli 2021 door ELLE Partner
Ontdek wijn uit de Provence eens op een andere manierELLE x Vins de Provence

Tip voor de komende maanden: wijn uit de Provence ter plekke gaan ontdekken. De hele zomer lang verwelkomt de regio je met een waaier aan oenologische, gastronomische, authentieke en artistieke activiteiten waarbij je smaakpapillen in de watten worden gelegd. De perfecte gelegenheid om de rijkdom van de Provençaalse wijnen eens op een andere manier te ontdekken. 

Wijnfeesten midden in de wijngaarden

In de Provence, bekend om zijn onovertroffen levenskunst, kun je een aantal niet te missen wijnfeesten meemaken. Deze zomer wordt van 18 juni tot 11 september het 9e Festival Les Musicales dans les Vignes de Provence gehouden. Op het programma: 50 avondevents met concerten en degustaties georganiseerd door de omliggende wijngaarden. De 23e editie van Art & Vin vindt dan weer plaats van juni tot eind september, in kleine onafhankelijke domeinen. Een kans om van de typische Provençaalse warme sfeer te proeven in een authentieke en gezellige setting.

Borrelplank en gezellige familiesfeer in Château Saint-Roux

Onlangs sleepte Château Saint-Roux een medaille in de wacht van de Trophées de l'œnotourisme in de categorie “Le vignoble en famille”. Het domein heeft dan ook alles in huis om zowel jong als oud te charmeren: een typisch Provençaals restaurant, een dierenboerderij, een moestuin, een delicatessenwinkel ... Je kunt hier gezellig een plankje met fijne vleeswaren sharen en proeven van de uitstekende geitenkaas van het domein, terwijl de kinderen zich amuseren met de lama's en de ezels.
RD17, Route de la Garde Freinet, 83340 Le Cannet-des-Maures

Natuurwandeling in het Château de l’Escarelle

Het Château de l'Escarelle staat bekend om zijn inzet voor de natuur en heeft ook een vlindertuin waarin je kunt rondwandelen – nadat je een van de heerlijke biologische wijnen van het domein hebt geproefd. De hele zomer lang, tot de maand september, kun je hier een rondleiding met gids volgen. Een tussenstop midden in de natuur om de batterijen weer op te laden.
Route de la Roquebrussanne, 83170 La Celle

Culinaire brunch in het Château de Fonscolombe

Elke zondag biedt het Château de Fonscolombe een heerlijke brunch aan in zijn restaurant l'Orangerie, met superverse gerechten, huisgemaakt gebak, vis, vlees en groenten in alle kleuren. Een eenvoudige en authentieke seizoenskeuken met aandacht voor lokale korte-ketenproducten waar je kunt van genieten op het zonnige terras. Perfect om het weekend in schoonheid af te sluiten.
Route de Saint-Canadet, 13610 Le Puy-Sainte-Réparade

Culinair diner & verfijning in het Château de la Gaude

Wil je jezelf eens culinair verwennen, dan is het Château de la Gaude de place to be. Dit prestigieuze domein in Aix-en-Provence heeft drie restaurants, waaronder een gastronomisch restaurant met Michelin-ster, Le Art gedoopt. Achter het fornuis staat chef-kok Matthieu Dupuis Baumal. Zijn verfijnde keuken zullen je smaakpapillen niet onberoerd laten. Een grandioze setting, midden in de wijngaarden, waar je geniet van de heerlijke smaken van de Provence. Bonus is de prachtige wijnkaart.
3959 Route des Pinchinats, 13100 Aix-en-Provence

Download gratis de app Destination Vins de Provence om de wijnproducenten, wijnwinkels, restaurants en andere wijntours in de regio te ontdekken. Beschikbaar in de App Store en Google Play.
Meer informatie: vinsdeprovence.com  routedesvinsdeprovence.com  maison-des-vins.fr

Vins de Provence
ELLE x Vins de Provence
Vins de Provence
ELLE x Vins de Provence

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Vins de Provence.
vinsdeprovence.com

Lees ook
Rueda wijnen: heb jij de smaak al te pakken?
Hemelse wijn
De perfecte wijnen om samen van te genieten