Staycation: dit zijn de mooiste natuurhuisjes in België

Geüpdatet op 12 april 2021 door Lore Ginneberge
Staycation: dit zijn de mooiste natuurhuisjes in BelgiëUnsplash

Voor een overnachting in een yurt, tiny house of cocon hoef je de grens niet over. België biedt een verrassend, veelzijdig aanbod aan staycation-parels om helemaal tot rust te komen.

Een groene getaway via Natuurhuisje.be

Herbronnen in Durbuy, duurzame luxe in Antwerpen of een romantische getaway in Luxemburg? Ons land is dan beperkt in omvang, aan mooie streken geen gebrek. (Her)ontdek Belgiës groenste plekjes dankzij Natuurhuisje.be. Je vindt er een waaier aan bestemmingen in binnen- en buitenland verscholen in het groen. De handige website laat toe om te filteren op boerderijvakanties, charmante B&B's, huisjes waar je viervoeter meer dan welkom is... Ook aan lastminute-aanbiedingen ontbreekt het niet. Schijnt de zon en heb je nog wat vrije dagen in het verschiet? De idyllische vakantieverblijven lachen je toe. Het duurzame boekingsplatform investeert met jouw vakanties trouwens in lokale natuurprojecten allerhande. Zo kan je niet alleen genieten van de natuur, maar geef je ook iets terug.

De mooiste natuurhuisjes in België

Tiny House in Brasschaat

Op een weids domein van één hectare ligt deze tiny house omringd door het groen. 's Avonds geniet je op het terras van de ondergaande zon, bij het ochtendgloren word je gewekt door vogels en aan het ontbijt spot je misschien wel een eekhoorntje. Sprookjesachtiger dan dit wordt het niet.

Natuurhuisje Antwerpen tiny house
© Jelle Jansegers Photography

Glamping in Vaux-Sur-Sûre

Er is geen betere plek om volledig te herbronnen dan deze atypische accommodatie in de Belgische Ardennen. De houten cocons zorgen voor rust, maar bieden tegelijk een maximum aan comfort.  De houtgestookte sauna is de kers op de taart.

glamping cocooning luxemburg
© Natuurhuisje.be

Luxueuze chalet in Viroinval

Natuurliefhebbers met een zwak voor design kunnen hun hart ophalen in Viroinval, middenin een natuurpark. De grote glaspartij zorgt voor een onvervalst buitengevoel, en de hottub en ligbad onder de sterrenhemel nemen in no-time al je zorgen weg.

huisje viroinval
© Natuurhuisje.be

Romantische boomhut in Fisenne

Voor een superromantische getaway dichtbij huis is er de boomhut in Fisenne, Luxemburg. Dit unieke natuurhuisje op enkele kilometers van Durbuy geeft je een fenomenaal uitzicht over de Ardennen. Geniet van elkaars gezelschap onder de sterrenhemel in een grote, doorzichtige ballon vergezeld van sfeerlichtjes en knusse dekens

natuurhuisje
© Natuurhuisje.be

Kingsize yurt in Waardamme

Technisch gezien bevind je je in het West-Vlaamse Waardamme, maar in de kingsize yurt waan je je zo in het verre Oosten. De traditionele tent combineert moderne luxe met een rustiek back to basics-gevoel. De perfecte plek om tot rust te komen en de ideale uitvalsbasis voor heel wat mooie wandelroutes.

yurt belgië overnachten huisje
© Natuurhuisje.be

Een covid-proof verblijf

Om je verblijf vlot en safe te laten verlopen is er bij het merendeel van de natuurhuisjes in België de 'contactloos verblijf'-optie, wat inhoudt dat je geen contact hebt met andere gasten of verhuurders. De overdracht van documenten en sleutels gebeurt dus in alle veiligheid. Verder kan je er van op aan dat alle vakantiehuisjes grondig gereinigd worden om een zorgeloos verblijf te garanderen.

LEES OOK: Verblijf in een van deze Belgische cabins