In deze elegante wandelschoenen wil je wél gezien worden

Gepubliceerd op 26 januari 2021 door Lore Ginneberge
In deze elegante wandelschoenen wil je wél gezien wordenDiemme

Van het typische bruine outdoorschoeisel wordt niemand gelukkig, maar wat als het ook anders kan? Deze vijf labels bieden elegante wandelschoenen die het beste bieden qua comfort én stijl.

Wandelen lijkt het tot nationale sport geschopt te hebben in 2020, en ook dit jaar zal er heel wat afgestapt worden. Het belang van goede schoenen om die kilometers in af te leggen is niet te onderschatten, maar van reguliere wandelschoenen gaat ons hart nu niet meteen sneller slaan... Wat als we je zeiden dat er schoenen bestaan die én comfortabel zitten én mooi zijn om zien? Deze vijf labels creëren elegante wandelschoenen die je met plezier draagt op de volgende tocht.

Diemme

Met een uitgebreide collectie - van stadssneakers tot bergschoenen - heeft het Italiaanse Diemme het perfecte paar voor elke tocht. De bezielers achter het merk, vader en zoon Dennis en Maico Signor, produceerden al voor luxemerken als Maison Martin Margiela, Chanel en Bottega Veneta. Kwaliteit staat centraal, maar ook duurzaamheid en esthetiek zijn van belang. En dat zie je, want deze schoenen zijn te leuk om voor te behouden voor wandelingen alleen.

diemme hippe wandelschoenen
Hiking schoenen met luipaardprint, Diemme, €258

Shop hier

Palladium

Wat begon in 1920 met rubberen vliegtuigbanden, veranderde in 1947 met een eerste schoen voor het Franse leger en later met schoenen voor explorers over de hele wereld. De rubberen zolen zijn nog steeds het handelsmerk van Palladium en maken de schoenen perfect voor lange wandelingen. Ook op vlak van duurzaamheid zet het merk grote stappen, zo is een groot deel van de stapschoenen gerecycleerd en vegan.

palladium elegante schoenen
Pampa Lite Recycled waterdichte wandelschoenen, Palladium, €119,95

Shop hier

The North Face

Vergeet het beeld van kaki ritsbroeken en bruine bottines,  The North Face schudt het typische bergbeklimmersimago van zich af met schoenen die er steeds stijlvoller uitzien. Het merk brengt al meer dan vijftig jaar vernieuwende, hoogtechnologische outdoorwear op de markt, en de wandelschoenen hebben intussen de meest afgelegen plekken ter wereld bereikt.

north face wandelschoenen dames
Activist Futurelight wandelschoenen, The North Face, €140

Shop hier

ON

Het Zwitserse ON werd in 2010 gelanceerd met als doel de best mogelijke loopschoen te maken. Intussen wordt het merk geprezen door atleten wereldwijd om de gepatenteerd technologie achter de schoen, maar ook om de esthetiek. Naast loopschoenen biedt ON ook sneakers en trainers waarmee je vlotjes van de stad tot in de bossen wandelt.

on loopschoenen wandelschoenen dames
Cloud Hi performance schoenen, ON, €179,95

Shop hier

Moncler

Luxemerk Moncler ken je misschien vooral van de trendy donsjassen, maar wist je dat het merk uit Monestier-de-Clermont (vandaar de naam) ooit begon met sportkleding voor in de bergen? Vandaag scheert het label uit de Alpen hoge toppen met zijn stijlvolle ski-outfits, succesvolle collabs, maar ook met trendy (winter)wandelschoenen.

moncler wandelschoenen sneakers sportschoenen dames
Blanche Hiking Boots, Moncler, €475

Shop hier

LEES OOK: zo worden Chanel-laarsjes gemaakt