Agenda: de eerste solotentoonstelling van ontwerper Dirk Van Saene in Antwerpen

Gepubliceerd op 18 januari 2021 door Lore Ginneberge
Agenda: de eerste solotentoonstelling van ontwerper Dirk Van Saene in AntwerpenGallery Sofie Van de Velde

'Stories of Hope and Dispair', de eerste solotentoonstelling van ontwerper Dirk Van Saene, opent in Gallery Sofie Van de Velde. Een expo over verschillende kunstvormen heen die je niet mag missen!

dirk van saene expo gallery sofie van de velde
Gallery Sofie Van de Velde

Wie Dirk Van Saene zegt, zegt automatisch de Antwerpse Zes, het collectief dat ontstond in de Antwerpse modeacademie, waar ook Martin Margiela en Ann Demeulemeester deel van uitmaakten. Van Saene bleek van bij het begin de meest avantgardistische van de groep, steeds op zoek naar de grenzen tussen verschillende media en kunstvormen. Maar net zoals Demeulemeester haar jurken verruilde voor verlichting en keramiek, richt Van Saene zich tegenwoordig op beeldende kunsten.

dirk van Saene expo
Gallery Sofie Van de Velde

"Stories of Hope and Dispair" toont werk vervaardigd uit verschillende media. Voor sommige sculpturale beelden werd met textiel gewerkt, maar met mode heeft het weinig te maken. “Mijn beelden zijn noch mannequins noch standbeelden, het zijn personages die ik aankleed. Voor mij stellen ze ook het idee van presentatie in vraag. Het gebruik van dragers, zowel mannequins in de modewereld, als sokkels in de kunstwereld, zijn architectonische objecten. Ze nemen een ruimte in. In deze tentoonstelling dragen ze vooral zichzelf. Ieder sculptuur heeft zijn eigen aura, maar steeds afhankelijk van verbeeldingskracht en creativiteit.”

dirk van saene
Gallery Sofie Van de Velde

De tentoonstelling loopt van 16 januari tot 20 februari 2021 in Gallery Sofie Van de Velde, open van donderdag tot zondag. Adres: Léon Stynenstraat 21, 2018 Antwerpen

ONTDEK OOK: 4 niet te missen mode-expo's in eigen land