Seizoensgebonden haardepressie: hoe verzorg je je haar in de winter?

Geüpdatet op 14 januari 2021 door ELLE Partner
Seizoensgebonden haardepressie: hoe verzorg je je haar in de winter?

Volg deze eenvoudige tips om goed voor je haarlokken te zorgen!

Wanneer we in de spiegel kijken, zien we dat onze zonnige highlights en beach waves getransformeerd zijn in … beschadigde lokken. Ons haar is dof, futloos, ruw en broos. Het schreeuwt om een energieboost en heeft een grote behoefte aan comfort. Het goede nieuws is dat je met de juiste verzorging, enkele eenvoudige gewoontes en een gezond dieet kan voorkomen dat je haren er mistroostig uitzien.

Een goede knipbeurt

Kappers bevestigen dat beschadigde en gespleten haarpunten de haargroei vertragen en om een agressieve ontwarring vragen, wat nooit leidt tot gezond haar. Om volume en dikte te krijgen, is er niets beter dan een goede knipbeurt. Gelukkig hoef je je haren niet al te veel in te korten, een viertal centimeter is al genoeg!

Een bord vol vitamines

Het is geen geheim dat gezonde nagels, huid en haar het gevolg zijn van een gezond dieet, inclusief voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer (rood vlees, vis, peulvruchten, eieren) en vitamine B. En laten we kleurrijke groenten en fruit (natuurlijk altijd seizoensgebonden) niet vergeten.

Haarverzorging die het haar sterker en mooier maakt

Hair care is the new skincare.” Net als je huid behandel je je haar best met de grootste zorg. Sisley staat al jaren bekend om zijn ongelofelijk doeltreffende gezichtsverzorging en heeft nu een compleet, deskundig en zintuigelijk haarritueel ontwikkeld, dat bestaat uit 12 schoonheidsverzorgingen voor het haar: Hair Rituel by Sisley. Deze specifieke behandelingen zijn sterk geconcentreerd in extracten van plantaardige oorsprong, etherische oliën, mineralen, vitamines of proteïnen, en werken zowel intern als extern om het haarzakje te activeren en de haarvezel te herstructureren. Wanneer je haarlengtes en -punten je de haren uit het hoofd doen trekken, verzorgt de Baume Restructurant Nourrissant je haar tot in de diepte. Door het haar intensief te voeden, zal deze extreem lipidenaanvullende behandeling ervoor zorgen dat het haar kracht en discipline krijgt, terwijl het een plezier is om aan te brengen, door zijn romige textuur die bij contact met de handen verandert in een zinnenprikkelende olie. Een musthave voor haar dat wel wat liefde kan gebruiken.

Een stimulerend gebaar

Om je haar nieuw leven in te blazen, gaat er niets boven een goede massage van de hoofdhuid. Doe dit tweemaal per week gedurende twee minuten om de microcirculatie van het bloed te heractiveren, en gebruik hiervoor een versterkend serum. Met zijn ultralichte textuur en frisse geur is Hair Rituel's Sérum Revitalisant Fortifiant je ideale bondgenoot bij dit zelfcare moment. Dit serum is sterk geconcentreerd en remt haaruitval af door het haarzakje te activeren,  wat voor een betere haarverankering en sterker en mooier haar zorgt.

Haar
Sérum Revitalisant Fortifiant & Baume Restructurant Nourrissant

Een zachte styling

Wanneer je je haar stijlt is het belangrijk dat je je lokken met zachtheid behandelt. Gebruik een borstel met varkenshaar met soepele borstelharen om je hoofdhuid te stimuleren, zoals Hair Rituel's Brosse Brillance & Douceur. Als je een fan bent van föhnen, denk er dan aan om een beschermende olie te gebruiken voor je begint. Hair Rituel's Huile Précieuse Cheveux is heerlijk geparfumeerd, beschermt het haar, herstructureert de lengtes en legt een stralende film rond de haarvezel. Het resultaat? Sterk en soepel haar, dat helemaal klaar is om tal van kapsels uit te testen.

Haar
Brosse Brillance & Douceur

Dit artikel kwam to stand in nauwe samenwerking met Sisley.
www.sisley-paris.com

Lees ook:
Wat zijn natuurlijke oplossingen tegen haaruitval?
Aveda, het ethische merk met unieke resultaten
10 slechte gewoontes die je haar beschadigen