Wat zijn natuurlijke oplossingen tegen haaruitval?

Geüpdatet op 25 november 2020 door Malvine Sevrin en ELLE België
Wat zijn natuurlijke oplossingen tegen haaruitval?Unsplash Sacha Verheij

Stress, zwangerschap, het stijlen van je haar ... Plotseling haarverlies is nooit gemakkelijk te behandelen. Vooral als je niet weet hoe je het moet aanpakken. Gelukkig bestaat er een oplossing.

Op je hoofdkussen, onder de douche, op je kleding of zelfs in je haarborstel ... We verliezen gemiddeld tussen 50 en 100 haren per dag. Dit is een volledig natuurlijk proces dat varieert met de wisseling van seizoenen - vooral tijdens de herfst - en waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Ons haar heeft inderdaad een uniek vermogen: kunnen afsterven en op een volkomen autonome manier opnieuw herleven! De levenscyclus van een haar, die naar schatting tussen de twee en vijf jaar duurt, bestaat uit drie hoofdfasen: geboorte, groei en sterfte, gevolgd door wedergeboorte... en opnieuw. In de laatste fase, de "telogene fase" genaamd, valt het haar uit en begint er een nieuwe haarcyclus. Maar in sommige gevallen verloopt deze laatste fase niet zoals gepland en dat leidt tot haaruitval.

Meerdere oorzaken

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen, meer zelfs dan je misschien denkt. Studies hebben aangetoond dat ten minste een op drie vrouwen ooit in haar leven last zal hebben van haaruitval of verlies van densiteit. Stress, zwangerschap, het stijlen van je haar, de verandering van seizoen of een slecht voedingspatroon ... Er zijn zoveel mogelijke oorzaken van haarverlies dat het soms moeilijk is om de exacte oorzaak en dus de oplossing ervoor te achterhalen. Bij plotselinge haaruitval, acute diffuse alopecia genoemd, kan de oorzaak verband houden met fysiek of emotioneel trauma, een periode van intense stress, maar ook met hormonale veranderingen, zoals nieuwe anticonceptie, een bevalling of het begin van de menopauze. Al deze factoren kunnen ons interne evenwicht verstoren en zo reactief haarverlies veroorzaken.

Natuurlijke oplossingen ...

Hoewel het vervelend is, is plotselinge haaruitval niet onvermijdelijk en het is zeker niet onomkeerbaar. Om dit soort haarverlies te behandelen, is het nodig om de haargroei te reactiveren door een nieuwe haarcyclus opnieuw op te starten. Hiervoor wordt aanbevolen om gedurende minimaal drie maanden voedingssupplementen te nemen. "De formulering van een haarvoedingssupplement is gebaseerd op de werking van de verschillende componenten op de haarzakjes, een 'sleutel' locatie voor haarvorming", legt Isabelle Socquet uit, doctor in de farmacie en medisch R&D directeur bij Arkopharma. "Eerst moet je het haar voorzien van essentiële elementen zoals zwavelhoudende aminozuren, die het haar structureren en verdichten, en vitamines, die inwerken op de groei.”

aangepast aan elke behoefte

Seizoensgebonden veranderingen, herhaaldelijk kleuren en brushen, stress, vermoeidheid of hormonale veranderingen zijn allemaal factoren die de gezondheid van het haar beïnvloeden. En om in topvorm te blijven, heeft het de juiste voedingsstoffen nodig. Elke vrouw is anders, net als haar behoeftes.

Om aan de vereisten van je haar en nagels te voldoen, werd het FORCAPIL®-assortiment van de Arkopharma-laboratoria uitgebreid met 3 nieuwe producten die zo een compleet assortiment versterkende producten voor het haar en de nagels aanbieden:

 

  • FORCAPIL® FORTIFYING: een formule die geschikt is voor alle haartypes bij gebrek aan STERKTE, VITALITEIT en GLANS. Deze kuur geeft je haar en nagels meer structuur en densiteit.
  • FORCAPIL® FORTIFYING KERATIN +: een gloednieuwe innovatieve en gepatenteerde formule die VEERKRACHT, VITALITEIT en VOLUME aan je haar geeft. Speciaal aanbevolen voor het verbeteren van de conditie van gevoelig, verzwakt of broos haar, met name door het herhaaldelijk gebruik van krultangen, haardrogers of haarkleuringen. Probeer ook FORCAPIL® KERATIN + FORTIFYING SHAMPOO, rijk aan VOEDENDE EN REVITALISERENDE actieve ingrediënten, die de werking van deze kuur versterkt.
  • FORCAPIL® ANTI-HAARUITVAL: een formule die inwerkt op de GROEI van het haar en haaruitval helpt voorkomen.

De Arkopharma-laboratoria bieden voor elk probleem een gerichte oplossing zodat haaruitval niet meer dan een slechte herinnering zal zijn.

 

 

Lees ook: 

Aveda, het ethische merk met unieke resultaten

Win een Forcapil-kuur van Arkopharma

De 10 mooiste beauty adventskalenders