We Love: deze 4 natuurlijke beautylijnen zijn verrassend betaalbaar

Gepubliceerd op 10 september 2020 door Lore Ginneberge
We Love: deze 4 natuurlijke beautylijnen zijn verrassend betaalbaar

Steeds meer grote merken springen mee op de eco beauty-kar, en dat is niet alleen positief voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Dit zijn de beste groene én betaalbare beautygamma's van het moment.

Dove Powered By Plants

Met Powered by Plants zet Dove voort het eerst in op de verzorgende eigenschappen van planten. De belofte? Dezelfde expertise als we van het schoonheidsmerk gewend zijn, maar dan volledig veganistisch. Deze lijn is het product van jarenlang onderzoek naar een duurzamere manier van produceren, het resultaat is een productgamma dat minstens 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevat én ook voldoet aan strikte kwaliteitsnormen (het Ecocert-label bijvoorbeeld). Ook niet onbelangrijk: de verpakking is gerecycleerd en recycleerbaar.

Dove

In het gamma vind je een bodyolie een bodylotion en twee deo's op basis van maïs en suikkeriet. Vooral de spray is vernieuwend, want het is de eerste plantaardige natuurlijke aërosol die wordt aangedreven door lucht.

dove powered by plants deodorant groene beauty
Dove Powered By Plants deo spray, €6,99

Shop hier

Garnier Bio

Ook Garnier engageert zich dit jaar met het uitbrengen van een groene lijn. Maar dat is niet alles, want het merk streeft ernaar om tegen 2025 de milieu-impact te verminderen of zelfs weg te nemen: 37.000 ton plastic minder, dat is het doel. Dit begint al bij de verpakking. Zo zijn de nieuwe dagcrème en nachtolie grotendeels vervaardigd uit karton. Resultaat? 49% minder plastic.

En dan de ingrediënten: voor de verzorging werden hennepolie en vitamine E samengevoegd tot extra verzorgende formules voor 's nachts en overdag. Onze favoriet is deze nachtolie die je huid 's nachts herstelt waardoor je met een zacht en glowy gelaat uit bed stapt.

Nachtolie met hennep, €13,95

Shop hier

Nature by Ici Paris XL

Na de betaalbare BE Creative make-up vond Ici Paris XL het hoog tijd om haar eigen gamma uit te breiden met natuurlijke verzorgingsproducten. De 'Nature'-lijn van Ici Paris XL werd ontwikkeld met lokaal gewonnen, natuurlijke ingrediënten (voor 95%) en is geschikt voor vegans. De formules zijn niet enkel milieuvriendelijk, maar ook geschikt voor elk huidtype en de producten zijn volledige 'made in France'.

ici paris xl
Ici Paris XL

Elk product draait rond één natuurlijk hoofdingrediënt dat mild is voor de huid en heerlijk geurt. Zo is er de voedende handcrème op basis van abrikozenboter en vitamine A & E.

nature ici paris xl groene beaaty natuurlijk eco
Nature handcrème €6,95

Shop hier

NIVEA Naturally Good

Eerder dit jaar lanceerde NIVEA de 'Naturally Good'-collectie bestaande uit vier producten. Hiermee wil het beautymerk verder gaan in haar inspanning om zo transparant mogelijk te zijn. Zo bevatten de formules minstens 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Maar wat betekent dit concreet? 'Natuurlijk' betekent niet onbewerkt, want alle ingrediënten uit de natuur ondergaan transformaties om zo doeltreffend en veilig mogelijk gebruikt te kunnen worden. NIVEA garandeert echter dat meer dan 50% van hun natuurlijke staat behouden blijft.

nivea naturally good groene beauty betaalbaar
Nivea

Steringrediënten in de groene lijn zijn groene thee, kamille, jojobaolie, aloë vera... stuk voor stuk ingrediënten waarvan het positieve effect op de huid inmiddels gekend is. Deze dagcrème met biologische kamille bijvoorbeeld hydrateert de huid en gaat roodheden tegen.

nivea naturally good groene beauty
Naturally Good Dagcrème met bio kamille, € 9,49

Shop hier