Train je geluksspier

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE Partner
Train je geluksspierELLE x Rituals

Vakantie! Alleen al het idee aan trage zomeravonden, veel f(r)amily time en tripjes met je lover, tovert een big smile op ons gezicht! Nog leuker vinden we het om weer tijd te hebben om aan onszelf te werken. Genoeg slaap, iedere dag wandelen en een dieet van veel yummie salades. Met dit plan willen wij ons leven deze zomer resetten. Wie weet worden we wel een betere versie van onszelf! Het zou zo maar eens kunnen, niet?

Geen slecht idee, vinden experten, maar volgens hen ontbreekt er iets essentieels in deze routine. Zij vinden dat we dringend onze geluksspier moeten trainen. Euh wat, nog een extra to do op ons lijstje? ‘Ja’, roept Mo Gawdat, auteur van De logica van geluk. Als je je echt goed wilt voelen, is het volgens Mo veel belangrijker om je geluksspier te oefenen dan je abs en quadriceps te trainen. Geluk en wellbeing zijn immers nauw verweven met elkaar. Als je gelukkig bent, word je als vanzelf veel gezonder, fitter en energieker!

Mo Gawdat

Mo weet waarover hij spreekt. Hij is immers ervaringsdeskundige als het op geluk aankomt. In 2001 had hij als chief business officer bij Google[X] een droomjob, toch was hij ongelukkig. Hij ging daarom op zoek naar manieren om weer gelukkig te worden… en hij vond die. Als een echte ingenieur goot hij die geheimen in een wiskundige formule. Probleem opgelost, dacht Mo toen hij alles weer op een rijtje had! Maar in 2014 sloeg het noodlot toe. Mo verloor zijn zoon Ali op 21-jarige leeftijd. In hun verdriet wendden de familie Gawdat zich weer tot de ‘geluksformule’, die redde hen van de wanhoop. Het ultieme bewijs dat ze werkte, vond Mo. Over die ervaring schreef hij de bestseller, De logica van geluk. Ondertussen gooide Mo zijn carrière over een andere boeg. Sinds het overlijden van zijn zoon ziet hij het als zijn missie om de hele wereld gelukkig te maken. Momenteel is hij daarom aan de slag als geluksambassadeur bij Rituals.

Mo Gawdat
Mo Gawdat

Happiness Challenge

Via de Happiness Challenge bij Rituals deelt Mo in augustus zijn inzichten! Elke dag zal hij easypeasy oefeningen geven die deze zomer je geluksniveau moeten boosten. De interactieve gratis masterclass duurt twee weken en start op 10 augustus met exclusieve video’s, interviews met Mo en dagelijkse oefeningen. Later instromen kan ook. Ideaal om vanuit je tuin of woonkamer te timmeren aan je pad naar geluk dus.
Tijdens de challenge belooft Mo dat je zal ontdekken wat echt gelukkig zijn betekent en hoe je je authentieke zelf weer vindt. Klinkt zweverig? Helemaal niet. Mo’s oefeningen zijn concreet en haalbaar voor iedereen. En als voormalig topman bij Google[X] weet Mo bovendien echt wel wat het betekent om een target te halen! Hij moet en zal in zijn missie slagen om van de wereld een gelukkigere plek te maken.

Wij hebben Mo’s video’s alvast aan onze dagelijkse routine toegevoegd en hopen dat de challenge ons frisse energie zal geven om eindelijk die oude hobby weer op te pakken en onze piekergedachten het zwijgen op te leggen!?
Wil jij ook meedoen - want stel je voor dat je elke dag gelukkig kan zijn - schrijf je dan nu in via deze link.
Een leuke extra: als je de challenge helemaal volbrengt krijg je bij je volgende aankoop een heerlijk product van The Ritual of Happy Buddha cadeau.

ELLE x Rituals
The Happiness Challenge

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Rituals. 
Rituals.com

Lees ook: