Black is King: de nieuwe muzikale film van Beyoncé viert de zwarte identiteit

Gepubliceerd op 23 juli 2020 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
Black is King: de nieuwe muzikale film van Beyoncé viert de zwarte identiteit"Black is King" - Disney+

Een muzikaal en visueel spektakel, met een duidelijke boodschap...het nieuwste project van Beyoncé heeft het allemaal. Black is King, een hommage aan de zwarte cultuur verschijnt binnenkort op Disney+.

Black is King: het nieuwe visuele album

Een jaar na het wereldwijde succes van "The Lion King: The Gift" keert Beyoncé terug met een nieuwe film gebaseerd op haar muziek. Dit nieuwe project wordt beschreven als een visueel album dat "de levenslessen van The Lion King heruitvindt voor de jonge 'Kings & Queens' van vandaag. Queen B liet zich voor deze gelegenheid omringen door heel wat zwarte talenten. De officiële trailer laat onder meer haar voormalige sidekick bij Destiny's Child Kelly Rowland zien, maar ook de Oscar-winnende actrice Lupita Nyong'o, supermodellen Naomi Campbell en Adut Akech, zanger Pharrell Williams, en niet te vergeten, manlief Jay-Z.

Black is King werd vorig jaar gefilmd in Zuid-Afrika, West-Afrika, Los Angeles, New York, Londen... en België! Dat lees je goed, Queen B heeft ook Belgisch talent in haar creatief team: de beeldend kunstenaar Pierre Debusschere. Ook de Nederlands-Ghanaise regisseur Emmanuel Adjei en de Ghanese muzikant Blitz Bazawule werkten mee aan dit project.

Een boodschap van liefde

Black is King verschijnt op 31 juli* op het Disney+ streaming platform en werd zowel geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Beyoncé. Met dit project wil de zangeres naar eigen zeggen een boodschap van liefde overbrengen en de schoonheid van haar afkomst vieren. "Alles wat in 2020 gebeurde heeft de visie en de boodschap van de film nog relevanter gemaakt nu mensen over de hele wereld geschiedenis schrijven. We zijn allemaal op zoek naar veiligheid, naar het licht. Velen van ons willen verandering. Ik geloof dat wanneer zwarte mensen hun eigen verhalen vertellen, we de wereld kunnen veranderen. We moeten die verhalen en rijkdom van de generaties voor ons kenbaar maken. Met dit album wilde ik elementen van de zwarte geschiedenis en de Afrikaanse traditie tonen, met een moderne twist en een universele boodschap: wat het werkelijk betekent om je identiteit te vinden en een legacy op te bouwen," legde Beyoncé uit in een lange boodschap op Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emmanuel Adjei (@emmanueladjei_) op

*Disney+ komt naar België op september 2020.