Dior Haute Couture: volg het magische defilé hier helemaal live

Gepubliceerd op 6 juli 2020 door Lore Ginneberge
Dior Haute Couture: volg het magische defilé hier helemaal liveImaxtree

Deze namiddag stelt Maison Dior haar Herfst/Winter 2020-2021 Haute Couture modeshow voor. Ook jij kan het spektakel helemaal live meevolgen, dus maak het jezelf gemakkelijk en geniet van de show!

In tijden van social distancing worden zowat alle modehuizen gedwongen om de virtuele toer op te gaan dit seizoen. De uitgelezen kans voor het grote publiek om deze uitzonderlijke evenementen live te beleven vanuit je zetel. En de Haute Couture Fashion Week start meteen met een klepper van formaat, want Dior houdt vandaag al haar online defilé.

In een exclusieve film geregisseerd door Matteo Garrone vertelt Maria Grazia Chiuri, artistiek directeur van de vrouwencollecties van Dior, over haar inspiratie voor de Haute Couture-collectie van najaar 2020-2021. Het uitgangspunt? Le Théâtre de la Mode, de reizende tentoonstelling die de Franse savoir-faire over de hele wereld liet zien door kleine popjes gekleed in miniatuur haute couture-creaties mee te nemen op een reis. Deze popjes waren populair in het naoorlogse tijdperk, toen de mode het ontzettend moeilijk had en een manier zocht om zichzelf opnieuw uit te vinden. De parallellen met de wereld van vandaag zijn zeker geen toeval...

Een andere video haalt les petits mains (de naaisters) uit de schaduw, ze zijn de personificatie van de uitzonderlijke knowhow van het couturehuis, zij zetten dromen om in werkelijkheid en zorgen voor magie, seizoen na seizoen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior) op

Om 14u30 kan je hier de volledige modeshow live bekijken: