Maak je voeten helemaal zomerproof in 3 eenvoudige stappen

Geüpdatet op 23 juli 2020 door ELLE Partner
Maak je voeten helemaal zomerproof in 3 eenvoudige stappen

De zomer is eindelijk aangebroken, dus haal je sandalen, elegante flats of zuiderse espadrilles maar uit de kast. Nu je voeten volop in de spotlight staan, verzorg je ze best extra goed. Met deze drie stappen krijg je de perfecte zomervoetjes.

1/

1. Een uitgebreide pedicure

Wil je mooie en verzorgde voeten, dan is een regelmatige pedicure onontbeerlijk. Een schoonheidsspecialiste kan je hierbij helpen, maar je kan het ook gemakkelijk zelf bij je thuis doen en er een heerlijk verwenmomentje van maken. Begin met een ontspannend voetbad met badzout of enkele druppels etherische olie zoals verfrissende pepermunt of rustgevende lavendel. Laat je voeten hierin een tiental minuten weken. Vervolgens gebruik je een puimsteen of eeltrasp om overtollige eelt te verwijderen. Knip je nagels recht af met een nagelknipper en vijl de hoekjes mooi rond, zo vermijd je ingegroeide nagels. Als laatste smeer je je voeten goed in met een voedende bodylotion of -crème. Zo blijven je voeten heerlijk zacht.

2/

2. De perfecte kleur nagellak

Nu je voeten tot in de puntjes verzorgd zijn, is het tijd voor nagellak. Met klassiekers als kersenrood, nude beige of zachtroze zit je altijd goed. Pastelkleurtjes zijn dan weer ideaal wanneer je je gebronsde huidje extra in de verf wil zetten. Of kies voor on trend neonkleurtjes zoals felgeel of fuchsia voor een look die helemaal nu is. Heb je eenmaal je kleurtje gekozen, dan is het tijd om je nagels te lakken. Begin altijd met een basecoat. Dit verzorgt niet alleen je nagels, maar helpt ook om je nagellak te hechten. Daarna is het tijd voor twee laagjes nagellak. Start in het midden van de nagel en lak vervolgens de zijkanten in een rechte, vloeiende beweging. Laat de lak goed drogen, wacht minstens tien minuten tussen elk laagje. Tenslotte maak je je nagels af met een topcoat. Zo bescherm je je nagellak en gaat je kleurtje extra lang mee.

Ben je in een creatieve bui? Nu is het moment om een originele nagelversiering uit te proberen. Wat dacht je van ombré nagels, waarbij je elke nagel in een lichtere tint dan de vorige aanbrengt? Of neem een fijn penseeltje en waag je aan eye catching nail art.

3/

3. Blaarpleisters voor pijnloze voeten

Je voeten zijn nu helemaal zomerproof en klaar om je mooiste schoeisel te sieren. Helaas kunnen schoenen - zeker wanneer ze nieuw zijn en het buiten zinderend heet is - al snel wrijving creëren en erg pijnlijke blaren veroorzaken. Je kent het wel, heb je net een fabulous paar plateausandalen aan, of nieuwe hardloopschoenen, voel je na een uurtje al een vervelende blaar op je hiel verschijnen. Zorg er daarom voor dat je altijd blaarpleisters op zak hebt, zoals deze van Hansaplast. Deze pleisters verlichten de pijn en de druk onmiddellijk en houden vuil en bacteriën buiten. Bovendien zorgt de hydrocolloïdetechnologie ervoor dat je blaren sneller genezen, zodat je in no time weer je favoriete schoenen kan dragen. De handige box kan je gemakkelijk meenemen in je handtas, zo ben je altijd voorbereid op eventuele blaren en vermijd je pijnlijke voeten.

Lees ook:

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Hansaplast.
www.hansaplast.be