Lapland de perfecte combinatie van rust en actief genieten

Geüpdatet op 8 mei 2020 door ELLE Partner
Lapland de perfecte combinatie van rust en actief genietenELLE x Travelbase

Huskies die je op een slee door de sneeuw trekken op een unieke safari. Zelf een sneeuwscooter door een adembenemend, ongerept en wit landschap jagen. Het unieke noorderlicht eindelijk eens met je eigen ogen zien. Lapland is de perfecte combinatie van rust en actief genieten. Staat de bestemming nog niet op je bucketlist? Daar brengen we graag verandering in.

Bye Brussels, hello Äkäslompolo! Slechts 500 inwoners, amper toeristen, gezellige restaurantjes om de hoek: dit pittoreske dorpje in Fins Lapland lijkt wel weggelopen uit een sprookje. Gelegen aan een prachtig meer en omringd door adembenemende heuvels (hier noemen ze het ‘fells’), vormt het de ideale uitvalsbasis voor een verkenningstocht in Lapland.

elletravelbase

Wachten op het noorderlicht

En er is wel wat te verkennen. Met welk transportmiddel? Kies maar. Een safari met huskies? Check! Deze extreem schattige maar eigenwijze honden met hoog Instagram-gehalte trekken je graag op een slee door het sneeuwlandschap. Liever eens te voet? Ook een echte hike met sneeuwschoenen staat op het programma. Mag het wat sneller? Een bezoek aan Lapland is niet compleet zonder een echte sneeuwscootertocht.

elletravelbase

In Lapland bepaal je zelf je eigen tempo, maar op één ding moet je misschien wel even wachten. Dat is het dan ook meer dan waard: het noorderlicht is een once-in-a-lifetime lichtspektakel. Maak er gerust een heuse uitstap van: een bevroren moeras zoeken waar je alles rustig in je op kunt nemen (én de ultieme selfie kunt maken), kampvuurtje erbij, wat worstjes en marshmallows roosteren en wachten op dit unieke natuurfenomeen dat je voor de rest van je leven zal bijblijven.

Een paradijs voor je bucketlist

En er staat nog zoveel meer unieks op het programma. Wat dacht je van een bezoek aan een echte rendierboerderij? Het Finse Lapland is al eeuwenlang de echte thuis van Rudolf en zijn vrienden. Wist je dat die zalige beestjes tot maar liefst drie keer hun eigen lichaams- gewicht kunnen dragen? Ze nemen je maar al te graag mee op een lang ritje door het idyllische landschap dat zij ‘thuis’ noemen.

elletravelbase

Lapland is een paradijs voor je bucketlist, zonder dat je van hot naar haar moet rennen. Je hebt meer dan genoeg vrije tijd om te relaxen in je gezellige houten hut of modern appartement. Fins saunaatje doen? Elke accommodatie heeft er eentje! Neem ook rustig de tijd om lekker Fins te gaan eten in een van de heerlijke restaurants in het dorpje, een boek te lezen of een wandeltochtje aan (of op!) het meer te maken. Geniet je toch graag nog wat actiever? Boek dan een extra skitrip, ga eens langlaufen of ontdek de kunst van het ijsvissen. Zelfs paardrijden in de sneeuw is mogelijk.

Laat je begeleiden door lapland travel rangers

Hoe je deze ultieme bestemming eindelijk van je bucketlist afvinkt? Met de gespecialiseerde reisorganisatie Lapland Travel, bijvoorbeeld. Lapland Travel regelt je trip van A tot Z: een rechtstreekse gecharterde vlucht van Brussel naar Kittilä, je accommodatie naar keuze en uiteraard een uitgebreid activiteitenpakket, tegen een schappelijke all-inprijs. Zelfs een pakket snowproof thermische kleding en schoenen is in de prijs inbegrepen.

Eveneens aanwezig ter plekke: twee Lapland Travel Rangers die je verwelkomen bij aankomst en vlotjes door de week en alle activiteiten gidsen. Heb je het koud? Vraag het hen even lief, en ze maken je zelfs een heerlijke warme bessenthee. Lokale specialiteit!

Meer weten over deze trip? Bezoek dan snel hier om alle informatie die je nodig hebt te vinden ! Je kunt zelfs meteen je trip boeken. Al wat inspiratie opdoen? Check dan even de Lapland Trippers Facebookgroep en geniet van alle foto’s van je voorgangers. Staan volgend jaar ook die van jou ertussen?

Lees ook :

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Travelbase.
www.travelbase.eu