Coffee o’clock: de koffie momenten van de redactie

Geüpdatet op 28 april 2020 door ELLE Partner
Coffee o’clock: de koffie momenten van de redactieStarbucks x Nespresso

‘s Morgens vroeg, om goed wakker te worden, aan het einde van de dag bij wijze van ontspanning, of tijdens een koffieklets met vriendinnen,… Wanneer drinken we bij ELLE ons kopje koffie het liefst?

Gemiddeld twee koppen per persoon per dag: de Belgen zijn echte coffeeholics - en de redactie van ELLE België vormt daarop geen uitzondering. Goed nieuws voor de doorgewinterde koffieliefhebbers onder ons: de heerlijke Starbucks®-koffie is nu verkrijgbaar in 19 verschillende soorten – bonen, gemalen of capsules – geschikt voor Nescafé® Dolce Gusto® en Nespresso®. Genoeg opties om jouw favoriete kopje te bereiden én te verorberen, op elk moment van de dag, zonder dat je daarvoor je huis moet verlaten! Van de traditionele House Blend, de iconische blend sinds 1971, tot de unieke Espresso Roast en de gastronomische specialiteiten zoals de Latte Macchiato, Cappuccino en Caramel Macchiato; er is voor ieder wat wils.

Voor ieder potje een dekseltje met de brede waaier aan roasts die Starbucks te bieden heeft: licht gebrand voor een zachte en subtiele koffiesmaak, medium voor een meer gebalanceerde smaak en donker voor een rijke, intense koffie. Zo breng je de bekende koffiebar én zijn vakmanschap recht tot in je woonkamer.

Justin, fotograaf en het creatieve brein van de bende wiens hoofd wel eens op hol durft te slaan:
“Als ik wakker word, lijkt het soms alsof er een enorme wolk boven mijn hoofd hangt. Een wolk die me overal volgt. Mijn hoofd voelt zwaar aan en mijn gedachten zijn warrig. Zodra ik een koffie drink, verdwijnt de wolk en voel ik me weer alerter. Ik drink mijn bakje troost graag zwart. Koffie moet sterk zijn en me een boost geven voor de rest van de dag. Mijn guilty pleasure? Een smeuïge Caramel Macchiato met een snuifje kaneel in de winter of een iced coffee in de zomer.”

Starbucks
Starbucks Caffè Verona gemalen koffie, rijk en perfect in evenwicht dankzij een hint van zwarte cacao.

Elisabeth, journaliste maatschappij, een echte genotzoeker die van de kleine dingen in het leven geniet:
“Als journaliste heb ik het geluk dat ik van huis uit kan werken. Elke dag drink ik twee of drie koppen, alleen cappuccino’s, en leg me geen limieten op qua uur... Mijn niet zo guilty pleasure is mijn koffiepauze om 18 uur. Ik degusteer het vloeibare goud dan als een delicatesse. Het is mijn ontspanmomentje om na een intense dag van thuiswerken even alles te vergeten. Als ik naar buiten ga, neem ik altijd mijn herbruikbare beker mee : ideaal om mijn favoriete koffie, die ik vers heb gezet, in mee te nemen.”

Starbucks
Starbucks Cappuccino, een bourgondisch drankje

Sarah, redactiesecretaresse, de cool mom wiens leven nooit stilstaat:
“In de week is het altijd ontzettend hectisch thuis, maar in het weekend neem ik graag de tijd om een lekker kopje koffie te zetten terwijl ik wat met de kinderen babbel in de keuken. Ons kleine ochtendritueel. Maar ik hou ook van een gezellige koffieklets met vriendinnen thuis. We vertellen elkaar dan de laatste roddels terwijl we genieten van een kopje koffie als van een echte koffiebar.”

Starbucks
Starbucks Blonde® Espresso Roast, een onverschrokken espresso met een zachte kant.

Laat jij je ook verleiden door de Starbucks-ervaring bij je thuis? Het Starbucks-gamma is nu verkrijgbaar in de supermarkt.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Nestlé.
Starbucksathome.com/be

Lees ook: