Streetstyle: 3 looks voor een goedgevulde dag op de Paris Fashion Week

Gepubliceerd op 23 maart 2020 door ELLE Partner
Streetstyle: 3 looks voor een goedgevulde dag op de Paris Fashion Week

Elke keer weer staan we voor hetzelfde probleem: wat trekken we aan tijdens Fashion Week? We willen op comfortabele manier van de ene show naar de andere kunnen hollen, maar tegelijk hopen we stijlvol voor de dag te komen. Gelukkig hebben we de oplossing gevonden!

Met de nieuwe collectie 'Perfect Contention' van DIM kleed je je benen aan op een comfortabele, efficiënte en esthetische manier, de hele dag door. De panty’s en kousen gaan bovendien vermoeide benen tegen. Ze zijn medisch getest, en behoren zelfs tot de medische hulpmiddelen klasse 1. En waar dit soort hulpmiddelen op esthetisch vlak meestal niet zo hoog scoort, wist DIM stijl en comfort te combineren zodat je look er alleen maar mooier op wordt.

‘Steunkousen’ zijn misschien niet het mode-item bij uitstek, maar zelf heb ik intussen alle vooroordelen erover naar de prullenbak verwezen. Qua uitzicht merk je het verschil niet; het effect daarentegen valt wel degelijk op, zeker aan het einde van de dag. Door de steun die de kousen bieden, ben je minder vermoeid en heb je geen zwaar gevoel in je benen zoals vaak na een dag stressen en rennen. Steunkousen zijn dus iets wat je niet mag vergeten als je je ’s morgens aankleedt.

De dagen tijdens de Paris Fashion Week zijn lang en hectisch. Ze beginnen vroeg en eindigen laat (met after-party’s!) Het is een echte stijlmarathon. Je bent altijd op zoek naar streetstylers, en je laat geen kans voorbijgaan om gefotografeerd te worden en je credibility te vergroten. Sommigen gaan voor discretie, anderen totaal niet … De allerlaatste dag begint altijd met een ontbijt samen met de hoofdredactrices van ELLE online, direct gevolgd door de modeshow van Chanel. Daarna gaat het richting de presentaties van de juwelenmerken in de showrooms, die tussen de catwalks door plaatsvinden. Dit seizoen trokken we drie outfits aan voor de laatste dag van de Fashion Week.

Hoe ik erin slaag mijn outfits te variëren? Om er zeker van te zijn dat mijn look origineel is, draag ik vintagestukken die ik in de Brusselse tweedehandswinkels vond. Die combineer ik met klassiekers uit mijn garderobe en luxueuze accessoires voor een high-end uitstraling. Ik let er altijd op dat ik geen stukken aan heb van de merken van de modeshows waar ik naartoe ga. Anders voel ik me een levend reclamebord!

10 uur: een vrouwelijke en verfijnde look voor de modeshow van Chanel

Deze mantel in grootmoeders stijl vond ik in de vintageboetiek van Bernard Gavillan in Brussel. Ik was meteen weg van de kleuren, en de gewatteerde stof deed me denken aan de laatste modeshow van Fendi. Onder de mantel draag ik een klassieke witte hemdjurk die er tijdens het stappen vanonder komt piepen, een tas van Delvaux en een paar goudkleurige schoenen van Louboutin (mijn guilty pleasure). Om geen kou te vatten, trek ik een comfortabele panty aan.

12 uur: een casual-chique look voor de lunch, onderweg naar Lacoste

De paar zonnestraaltjes die zich door de heen wolken boren, doen me zin krijgen in kleur. We zijn halfweg de dag, en de kilometers laten zich voelen. Ik doe dus mijn mocassins van Sebago aan, een vintagebroek van Gianfranco Ferré en de bijpassende blouse met ballonmouwen. Om mijn voeten warm te houden, trek ik zwarte kousen aan die mooi bij mijn schoenen passen.

18 uur: een stijlvolle en gesofisticeerde look om de modeshow van Louis Vuitton bij te wonen

De dag loopt op zijn einde. We sparen onze krachten voor de laatste modeshow van de week. Ik besluit mijn jas met borduurwerk van Julia June en mijn tas van Dior te combineren met een jurk van zwart leer en een blouse met een grote strik. ‘s Avonds draag ik graag panty's met sandalen. Heel stijlvol, vind ik!

Verkrijgbaar bij Galeria Inno, Delhaize, Colruyt en Carrefour.

Lees ook : 

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met DIM.
www.dim.com