Bye bye kreuken. Hallo Milaan Fashion Week!

Geüpdatet op 24 april 2020 door ELLE Partner
Bye bye kreuken. Hallo Milaan Fashion Week!

Ah, Milano. De immer kabbelende Duomo. Heerlijke trattoria’s op elke hoek. En mode, natuurlijk. Veel mode. La Dolce Vita, quoi. Zeker tijdens Milaan Fashion Week, wanneer alle grote namen hun nieuwe lente- en zomercollectie voorstellen met exclusieve modeshows op adembenemende locaties. Wij mochten alvast mee met Vlaanderens bekendste fashionista’s!

Maandag 17/2

15u

ellephilips
Fotograaf: @robinjorisdullers, Model: @tianykirilove

Inpaktijd? Altijd stressen. Maar inpaktijd voor Milan Fashion Week?! Da’s nog heel wat anders. Bij elke show die we bezoeken, moeten we een andere outfit dragen. Dat zijn dus zo’n vijftal outfit changes per dag! En we reizen met handbagage, dus: geen plek voor een strijkijzer, en gegarandeerd gekreukte kleren bij het uitpakken. Pff, hoe gaan we er tiptop uitzien voor al die streetstyle shoots?

Gelukkig belt Tiany ons met een gouden tip: “Neem een kledingstomer mee. Mijn Philips Steam&Go Plus is een echte lifesaver en gaat overal mee naartoe. Compact, krachtig en flexibel: ik stoom er mijn kleren overal mee. Aan de kapstok, op een klein tafeltje in mijn hotelkamer… Zelfs op een bed, als het moet!”

17u

We hollen nog snel naar de electrozaak. Voor die prijs? No brainer. We nemen er meteen eentje mee.

Dinsdag 18/2

16u

Dag mama, veilig aangekomen in Milaan! Check ons appartement eens, nice toch? Vanavond wordt het al druk: twee cocktails, een etentje en nog een party nadien. Maar eerst maar even uitpakken, onze kleren snel ontkreuken van de reis en ons opfrissen.

Philips Milan Fashion week
Fotograaf: @robinjorisdullers, Model: @ruthvansoom, @bibleoffashionjulie, @nanjamassy

Woensdag 19/2

9u

Vandaag bezoeken we eindelijk wat presentaties, en vanavond is er weer een dinner. Gelukkig hebben we deze ochtend nog wat tijd om onze kledij te stomen en content te creëren voor onze Instagram. De steamer is binnen enkele seconden al opgewarmd, en dankzij de verwarmde plaat gaat dat stomen zooo snel. Kunnen we lekker extra lang in de make-up blijven hangen. Bovendien beschikt de steamer over een lang snoer en dat maakt deze dus extra praktisch. Super handy! Je hoeft niet langer onhandige houdingen aan te nemen.

14u

ellephilips
Fotograaf: @robinjorisdullers, Model: @nanjamassy

Een leuke shoot op straat? Check. Heeeeeerlijke verse pasta in een kleine trattoria als lunch? Dubbel check. Linguini al Ragu voor 7,5 euro, say whuuut?

17u

Snel even teruggeweest naar het appartement om nog enkele outfits te shooten op straat. 3 looks later zijn we klaar voor de avond. Op het programma: een cocktail voor de nieuwe collectie van Patrizia Pepe, een indrukwekkende show van Moncler en een etentje met de familie Fratelli Rossetti in een schattig restaurantje in de Brera wijk.

22u

OEF, te veel gegeten. Hopelijk passen we morgen nog in onze outfits! We moeten nog wat voorbereiden ook: morgen gaan we al om 9u30 naar de show van MaxMara. Zo vroeg al een make-upsessie met 5 vrouwen op een appartement? Dat gaat tijd kosten!

Donderdag 20/2

9u

Philips Steam&Go Plus
Fotograaf: @robinjorisdullers

D-day vandaag! Na de show van MaxMara hebben we zowel solo als in groep een streetstyle-moment.

11u

ellephilips
Fotograaf: @robinjorisdullers, Model: @tianykirilove

Genieten: iedereen viel in de smaak bij de fotografen. En onze kleding was tiptop. Als je on-the-go bent voor modeweek dan wil je dat je outfits er piekfijn uitzien. Een compacte kledingstomer die moeiteloos kreuken helemaal glad stoomt, én die je ook nog eens overal makkelijk kan gebruiken is dan een echt superhandig. De tip van het jaar van Tiany! #geenstrijkplanknodig
We zijn hier ook al Anna Wintour, Gigi Hadid, Linda Tol en vele andere idolen van ons tegengekomen. Living the lifeeee!

Up next: weer een outfit change, en een taxiritje naar de Vivetta Fashion show. Daarna terug naar het appartement voor weer een nieuwe outfit. Lunch vandaag? Pizza aan huis, of course. 

17u

Waauw: prachtige presentaties gezien van ottod’Ame, Fratelli Rosetti en Furla. Ook even langs de Duomo gewandeld voor een selfie. Zo hebben we toch ook iets van Milaan gezien behalve taxi’s, presentaties en shows. :p

ellephilips
Fotograaf: @robinjorisdullers, Model: @ruthvansoom, @tianykirilove, @bibleoffashionjulie

Nu weer klaarmaken voor de Fendi show en nog snel langs een event van Acqua di Parma x La double J. 2 van ons worden ook nog verwacht op de Moschino show (jaloers!) en vanavond weer een dinner in een gezellige trattoria.

 

22u

Topavond gehad! We hebben zelfs filmpjes met facefilter! Nee, we sturen ze niet door ;)

Wat opvalt deze week: de sportswear-hype is voorbij, classy en minimalisme zijn terug de sleutelwoorden. De high boots, beige kleuren en hoge hakken bij Fendi waren prachtig. Voor de rest Statement sleeves, fringes (krijg ze maar eens gestreken op vakantie!), chain details, mantelpakjes en donkere kleuren afgewisseld met lichte accenten in lila, gifgroen en koraal: femininity is back!

23u

Philips Steam&Go Plus
Fotograaf: @robinjorisdullers, Model: @nanjamassy, @tianykirilove, @elkesockeel

Heerlijke douche genomen, outfits gestoomd aan de kapstok, overnight maskertje gelegd: we kunnen er morgen weer tegen. Time for bed!

Vrijdag 21/2

9u

Mooie liedjes duren niet lang: jammer genoeg is het vandaag onze laatste volledige dag in Milaan. But we’re going out with a bang! Vandaag op het programma: de Sportmax show, een Fendi re-see, een presentatie van Coccinelle en de Boss x Vogue party.

18u

ellephilips
Fotograaf: @robinjorisdullers, Model: @nanjamassy ,@tianykirilove, @elkesockeel

Ik geef het toe: we zijn kapot. We zijn dan ook veel te lang blijven hangen in het Coccinelle café. Moesten die koffie en die hapjes maar niet zo lekker zijn, toch? We komen nu wel in tijdsnood voor de rest, but who cares na zo’n week?

23u30

Toch snel nog even naar de Boss x Vogue party geweest. Best wel leuke personalities ontmoet, maar we maken het kort: morgen worden we om 8u fris en monter op de luchthaven verwacht en we verlangen naar ons bed. Ciao, Milano!

Lees ook :

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Philips.
www.philips.be