Hermès komt met allereerste beautyproducten

Gepubliceerd op 6 februari 2020 door Lore Ginneberge
Hermès komt met allereerste beautyproductenYulia Gorbachenko

Hermès vertaalt de codes van haar luxemerk voor het eerst naar de beautywereld, te beginnen met een reeks lipsticks.

De zijden sjaaltjes, de Birkin-bag, de atypische parfums... Hermès heeft inmiddels een compleet imperium uitgebouwd, maar een echte beautylijn ontbrak nog. Daar komt nu verandering in, want deze lente verwelkomen we Hermès Beauty. Het Franse luxehuis waagt zich zo aan een geheel nieuw verhaal.

Rouge Hermès

De beautylijn zal stap voor stap worden opgebouwd. Het huis begint (net zoals Gucci Beauty) met een reeks lipsticks getiteld 'Rouge Hermès'. Opvallend is wel dat de rouges meteen in 24 verschillende kleurschakeringen worden uitgebracht, waaronder 10 met matte finish. De shades variëren van hot pink over karmijnrood tot - hoe kan het ook anders - Hermès-oranje. De kleuren zijn onder meer geïnspireerd op het leder van de beroemde Kelly-handtassen en de zijde van de al even iconische sjaals.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christine Cherbonnier (@christinecherbonnier) op

Dan is er nog de verpakking: in tijden van Instagram is die net zo belangrijk als de inhoud, en daar speelt Hermès zeker op in. De tubes lijken recht uit een museum te komen, met het minimalistische design en kleurrijke uitvoering. Designer van dienst is Pierre Hardy, tevens de creatief directeur van Hermès' schoenen en juwelen.

hermès beauty lipsticks
Hermès

Ook aan sustainability werd gedacht, want de lipsticks zijn navulbaar, wat betekent dat je jouw lege huls kan laten bijvullen in de Hermès-boetieks.

De Rouge Hermès-lipsticks zijn vanaf 4 maart te koop in geselecteerde Hermès-boetieks