Elma Recollects: nieuwe vintage shop op Instagram

Geüpdatet op 31 januari 2020 door Jolien Vanhoof
Elma Recollects: nieuwe vintage shop op InstagramElma Recollects

Op zoek naar unieke vintage designerstuks om je garderobe wat meer diepgang te geven? Meet Elma Recollects, je nieuwe favoriete Instagramaccount!

Ze mogen dan uit twee verschillende werelden komen, de Belg Noël De Weert en zijn Portugees-Congolese vriendin Maetha vormen de perfecte tandem. Hij is geboren en getogen in Antwerpen, de modestad bij uitstek. Zij studeerde Fashion Management in New Delhi. In Elma Recollects, hun gezamenlijke modeproject op Instagram, wil het koppel hun vintage vondsten een tweede leven geven. Geen account die enkel handtassen aanbiedt of waar je de afdankertjes uit iemands kleerkast shopt, wel uitzonderlijke high fashion stukken tegen zachte prijzen. En vooral dat maakt het concept van Elma Recollects zo interessant.

Elma Recollects, vintage, Instagram, shop, fashion
Maetha en Noël, de twee gezichten achter Elma Recollects.

Wat hebben jullie met vintage?

“Het leuke aan vintage design is dat je sowieso een vrij uniek stuk in je bezit zal hebben. Doordat een item pre-owned is, zijn er geen duizenden meer van in omloop. En iets dat vintage is, zal altijd terug in de mode komen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat mooie stukken geherwaardeerd worden. Het hoeft niet altijd nieuw te zijn. Elma Recollects is het perfecte bewijs dat duurzame mode ook kwalitatief en mooi kan zijn.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elma Recollects 🔸Vintage Shop🔸 (@elma_recollects) op

Waar vinden jullie deze unieke archiefstukken?

“Bijna elke maand maken we wel een citytrip waar we op zoek gaan naar leuke vintage shops. Maar er zijn ook mensen die items in consignatie brengen. Het grote voordeel bij ons is dat de verkoper zijn artikel kan behouden tot het moment van verkoop. We proberen telkens een mooie prijs te bekomen voor alle partijen: voor de verkoper, voor Elma en voor de koper.”

Elma Recollects, vintage, shopping, fashion, Celine
Triomphe Monogram sjaaltje van Celine.

Welke eisen stellen jullie aan wat er op Elma Recollects verschijnt?

“We onderzoeken de items altijd op authenticiteit. Vertrouwen in wat we aanbieden is voor ons zeer belangrijk. Ook de kwaliteit moet voor zich spreken. Natuurlijk moet je dit in zijn context bekijken. Bij een Christian Dior van de jaren zeventig is het normaal dat er meer gebruikssporen te zien zijn, dan bijvoorbeeld bij een tas van vijf jaar oud. We zoeken echt naar ‘gems’, dus stukken van grote winkelketens zoals Zara of Massimo Dutti nemen we niet aan.”

Wat was jullie meest memorabele verkoop tot nu toe?

“Zonder twijfel hét badpak van Chanel. Dat stuk was zo gegeerd! Het dateerde van de jaren negentig, de gouden tijd van supermodellen als Claudia Schiffer en Cindy Crawford. Uiteindelijk hebben we het verkocht aan iemand in Singapore.”

Chanel, badpak, Elma Recollects, fashion, vintage, shopping, Instagram
Chanels iconische badpak.

Op 14 en 15 februari houdt Elma Recollects haar eerste Vintage Pop-Up Boutique, in samenwerking met Yust Antwerpen. Place to be: Coveliersstraat 6, Antwerpen.

Nog meer vintage scoren? Dit zijn onze 10 favoriete vintage webshops!