Microtrend: de pyjama bruid

Geüpdatet op 29 januari 2020 door Isabelle
Microtrend: de pyjama bruid

Droomhuwelijk op het oog? Waarom dan niet in pyjama naar het altaar stappen?

Klinkt gek, is het niet: het slaapkostuum is al enkele seizoenen aan een opmars bezig en is bij deze klaar om ook in het huwelijksbootje te stappen. Vergeet smakeloze peignoirs met "The Bride" op gekrabbeld of pluizige roze pantoffels, comfy bruiden doen het deze zomer in zijden ensembles, off-shoulder looks of de beruchte slip dress -steeds opnieuw een succes.

De trend zat er in de bruidsmode trouwens al een tijdje aan te komen: ingesnoerde tailles en bustiers kregen de voorbije jaren concurrentie van boho japonnen vol kanten frulletjes die stiekem uit de nachtelijke garderobe van onze oma leken ontsnapt. Bij deze gaan we nog een stapje verder en laten we de kant vallen. Droombruiden -letterlijk- doen het anno 2020 in bolle volumes, combo pakken en vooral crisp white looks. Duwtje in de rug nodig? Het Britse stijlicoon Bettina Looney gaf haar jawoord in een oversized, off-shoulder gewaad en dat zette Instagram in no time in vuur en vlam.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The Bettina dress. Hand made of four meters 100% satin silk by @henriette_vongruenberg designed by us 👗 available now via the link in bio 💋

Een bericht gedeeld door B E T T I N A L O O N E Y (@bettinalooney) op

Een beetje gedurfd, lekker avant-garde, en dus vind je deze ontwerpen niet bij de gemiddelde bruidsboetiek. Bij deze labels kan je alvast terecht voor zo’n droomjurk (yep, de woordspeling blijft plakken…)

Uniek, duurzaam en made-to-measure. Het moderne couture label Henriette Von Grünberg ronselt haar klanten op Instagram en weet als geen ander de geest van modeminnende millennials te vatten. Het is dan ook in samenwerking met dit label dat Looney haar intussen beroemde Bettina Dress ontwierp, en ook jij kan op vraag -en mits het nodige geld in het laatje, dat wel…- een sprookjesachtig ontwerp op maat laten maken. The sky is the limit!

pyjama_bruid_bruidsjurk_trouwjurk
(c) Henriette von Grünberg

The Sleeper staat al langer op onze radar met dank aan haar rock 'n roll pyjama's die je lekker overdag kan blijven dragen. Het Oekraïense label maakt sinds enkele jaren ook een reeks nachtkostuums-voor-je-grote-dag en dat doet het enkel maar meer stijgen in onze achting. Niets dan liefde voor de satijnen slip dresses, pyjama’s en minimalistische pareltjes.

pyjama_bruid_bruidsjurk_trouwjurk
(c) The Sleeper

De Deense Cecily Bahnsen is dé onklopbare koningin van everything cloudy en bewijst dat de beruchte Scandinavische normcore meer in zijn mars heeft dan enkel de combinatie jeans/wit hemd. Lekker no nonsense, en toch lijkt het of je uit een hypermodern sprookje bent ontsnapt!

pyjama_bruid_bruidsjurk_trouwjurk
(c) Cecily Bahnsen

STYLING DO'S & DONT'S 

Uiteraard laat je je fluffy slippers en bed hair thuis, het geheim van de pyjama look zit hem in een extreem gesofisticeerde beauty look en minimalistische accessoires. De grens tussen stijlgenie en clown is flinterdun, dus hou even deze regels in het achterhoofd:

  • Pearls are a girl’s best friend. Er is een reden waarom deze tijdloze klassieker een tijdloze klassieker is. Parels geven elke look, ook een slaapkostuum, dat discrete tikkeltje meer en is bovendien goed voor wat extra droomfactor. Je mag best een statement maken, met oversized stukken bijvoorbeeld, maar hou de rest van je juwelen dan wel sober.
pyjama_bruid_bruidsjurk_trouwjurk
(c) The Sleeper
  • Een statement stuk. Alsof een pyjama op zich al niet origineel genoeg is, combineren de meest stoutmoedige bruidjes het met een tweede eyecatcher. Wat dacht je van een sprookjescape? Of een mannelijke blazer, kwestie van ook wat androgynie aan de mix toe te voegen? Opgelet: om carnavaleske toestanden te vermijden, ga je voor stukken van extreme kwaliteit, een perfecte snit én een materiaal dat als een tweeling met dat van je jurk of pak matcht.

pyjama_bruid_bruidsjurk_trouwjurk

pyjama_bruid_bruidsjurk_trouwjurk
(c) The Sleeper
  • Beauty-gewijs blijf je ver weg van boho vlechten, gekunstelde krullen en ingewikkeld opgestoken kapsel. Net als het witte zijde van je outfit moeten ook je haar en gelaat crisp & clean zijn. Een goede facial daags voor je grote dag is dan ook van levensbelang. Glanzend natuurlijk haar, los of in een ietwat strenge chignon gedragen, en nude make-up. Net als met de juwelen mag je hier een eyecatcher toevoegen -een grafische eyeliner of grote strik in je haar- maar hou het maximum op één stuk. Balans is alles.
pyjama_bruid_bruidsjurk_trouwjurk
(c) Cecily Bahnsen
  • Kitty Cat. Kitten heels zijn in dit geval altijd een goed idee. Of beter: het enige goede idee.

PS: Aanhangers van het minimalisme en boho haters kunnen alvast beginnen dromen van deze zomerse looks...