Dit worden de grootste tattoo trends voor 2023

Geüpdatet op 19 januari 2023 door Lore Ginneberge
Dit worden de grootste tattoo trends voor 2023Unsplash

Hoewel tattoo trends niet zo vluchtig zijn als mode- en beautytendensen, zijn er toch populaire stijlen die komen en gaan. Denk maar aan de minimalistische, kleine kunstwerkjes die nu al een tijdje in de lift zitten, of de symbooltjes op en tussen vingers waar alle celebs zo graag mee pronken. Deze blijven het in 2023 ongetwijfeld goed doen, maar krijgen concurrentie van enkele nieuwe trends.

1. Bloemen en planten

Klassieke rozen kunnen nog steeds, maar we zien vooral een stijging in vrolijk gekleurde boeketten en planten. De stijlen variëren van sterk grafisch tot sierlijk en licht.

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Pint Embed Link

2. Koreaans geïnspireerde tattoo’s

Na onze badkamerkastjes neemt Koreaanse cultuur ook de tatoeage-scene over, of dat is toch wat tattoo-artiesten wereldwijd voorspellen. Hoewel deze stijl niet onder één noemer te vatten valt, zijn er wel enkele constanten: delicate ontwerpen, een mix van zwart en felle kleuren en een voorliefde voor de natuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

aries :)

Een bericht gedeeld door 타투이스트 리버의 그라피투 (@graffittoo) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SOL TATTOO STUDIO (@studiobysol) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door STUDIOBYSOL_ovenlee (@ovenlee.tattoo) op

3. Lijntatoeages

Hoewel bovengenoemde ontwerpen veelal gekleurd zijn, blijven ook minimalistische tattoo's met zwarte en/of witte lijnen erg populair. Zeker de zogenaamde 'one line designs', oftewel kunstwerkjes die volledig bestaan uit één lijn, zijn even trendy als tijdloos.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@unotattoonyc) op

4. Handen en oren

In navolging van een resem celebrities krijgen de populaire tattoeageplekjes (armen, onderrug, enkel...) concurrentie van meer gedurfde lichaamsdelen. Tattoo's achter je oor waren al langer een populaire plek - wegens erg subtiel - maar Rihanna kan daar met haar ster-tattoo weleens verandering in brengen. Voeg zo'n kleine tekening op je oorschelp à la RiRi dus maar toe aan je bucketlist.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

Hoewel handen ooit een no-go waren wegens veel te zichtbaar, zijn ze vandaag de uitgelezen plek voor minuscule tekeningetjes, letters of symbolen. Denk aan Ariana Grande met haar verzameling kleine tattoo's verspreid over handen en vingers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op

Ook Hailey Bieber is fan, en liet haar vingers decoreren met een minimalistisch design bestaande uit kleine stipjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hailey Baldwin Bieber (@haileybieber) op