Dit is dé nagellaktrend voor winter 2019

Geüpdatet op 9 december 2019 door Lore Ginneberge
Dit is dé nagellaktrend voor winter 2019

Er is een nieuwe trend aan de hand in beautyland: maak kennis met tortoise shell nagels, en leer hoe je deze manicure zelf creëert.

Tortoise (of schildpad, maar dat klinkt behoorlijk minder chic) ken je vast van de retro monturen en dito ceinturen. Het gaat om een bruin gespikkeld, glanzend materiaal geïnspireerd op de schildjes van bovengenoemde dieren. Hoewel het vroeger letterlijk om die schilden ging - ze werden afgerukt van de arme beestjes - mag je tegenwoordig enkel namaak verwachten.

Leuk nieuws, want dit retro materiaal maakt anno winter 2019 een onverwachte comeback op...je nagels! Instagram bulkt van de #tortoiseshellnails waarbij nagelstylisten of enthousiaste DIY-manicuristen hun beste schildertechnieken bovenhalen. Dat ziet er zo uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door IMARNI NAILS (@imarninails) op

Voor wie dit iets te overweldigend vindt, is er deze light-versie:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charlotte's Gel Nails (@charsgelnails_) op

Of net een moeilijkheidsgraad hoger:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@joymanicure) op

Tortoise shell nagels tutorial

Hoewel de manicure er - op z'n zachts gezegd -  nogal ingewikkeld uitziet, beloven we dat je 'm helemaal zelf kan creëren. Deze eenvoudige video toont hoe je tortoise nagels zet op je natuurlijke nagel zonder gel. Het enige wat je nodig hebt is een vijftal tinten die reiken van oranje tot diepbruin, een nagellakverdunner en een topcoat. Aan de slag!