Microtrend: bruine nagellak is de enige kleur die je dit seizoen wilt

Geüpdatet op 3 oktober 2023 door Lore Ginneberge
Microtrend: bruine nagellak is de enige kleur die je dit seizoen wilt Launchmetrics

De herfst is het seizoen van warme drankjes, gezellige truien en dit jaar ook van nagels in verrukkelijke bruine tinten om duimen en vingers bij af te likken.

De dagen worden korter en de herfstmode verschijnt weer in de winkels. En dat betekent ook een verandering in beautyland, want ook je nagels verdienen een opfrissing. Dit seizoen zwaaien we de lichte en felle kleurtjes vaarwel en verwelkomen we een meer volwassen, decadente tint: bruine nagellak is al wat de klok slaat, van chocolade- en karamel- tot lattekleuren.

Van chocolade tot karamel en latte manicure

Chocoladebruine nagels zijn dit seizoen helemaal hot. Het is een kleur die niet alleen rijk en warm is, maar ook tijdloos en super chique. De veelzijdigheid van bruin maakt het een ideale keuze voor iedereen, ongeacht je huidtint.

bruine nagellak trend hersft manicure
Launchmetrics

Het kiezen van de juiste bruine tint kan echter een uitdaging zijn. Een kleine tip: als je huid warme ondertonen heeft, ga dan voor een koeler, grijziger bruin. Als je ondertonen daarentegen koeler zijn, kies dan een warmer, chocoladebruin.

Zo dragen sterren de nagellaktrend

Als we naar de beroemdheden kijken voor inspiratie, dan zien we dat deze trend in de smaak valt. Lily James droeg vorig jaar al een chocoladebruine tint tijdens de Emmy Awards. En meer recentelijk hebben Selena Gomez en Hailey Bieber hun eigen draai aan de trend gegeven. Selena ging voor een melkachtig bruin, terwijl Hailey koos voor een combinatie van bruin en haar kenmerkende chroom afwerking.

Wat als je een subtiele manicure wilt?

Als een diep chocoladebruin te heftig voor je is, kun je ook gaan voor een zachtere lattekleur. Deze tint is wat neutraler en heeft een warme, karamelachtige basis. Hierdoor oogt het niet te zwaar, zelfs als je een lichtere huidtint hebt.

De nagellakkleuren van herfst 2023

Deze herfst draait het allemaal om de diepe, rijke tinten die niet alleen je outfit, maar ook je stemming opwarmen. Of je nu gaat voor een decadent chocoladebruin of een subtiele lattekleur, het palet van dit seizoen biedt ruimte voor experiment en persoonlijke stijl.

Klaar om de trend te omarmen? Boek die manicure-afspraak of ga zelf aan de slag met het verkennen van deze heerlijke kleurenopties. Het is tenslotte het seizoen van verandering, en wat is een betere manier om dat te vieren dan met een frisse nieuwe look?

60 Seconds nagellak Rimmel
60 Seconds Super Shine in '705 Wood you?', Rimmel via Di

Shop hier

karolin van loon nagellak
Nagellak in '13 Fleur de Bois', Karolin Van Loon 

Shop hier

Nagellak in '926 Lights Down, Music Up', essie via Douglas
Nagellak in '926 Lights Down, Music Up', essie via Douglas

Shop hier

Nagellak in '133 Duelliste', CHANEL
Nagellak in '133 Duelliste', CHANEL via Douglas

Shop hier

bruine nagellak trend herfst 2023
Gellak in '259 Hazelnut Brown', PinkGellac

Shop hier

'323 Dune', DIOR bruine nagellak
Nagellak in '323 Dune', DIOR

Shop hier

bruine nagellak chocolade trend herfst
Nagellak in 'Fall of Wonders', O.P.I via Amazon

Shop hier

1 Seconde nagellak in 'Grenatitude', Bourjois
1 Seconde nagellak in 'Grenatitude', Bourjois

Shop hier

Meer beautytrends?