Microtrend: de enige manicure die je dit seizoen wilt

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Microtrend: de enige manicure die je dit seizoen wilt Getty Images

De terugkeer van de french manicure is een feit en je favoriete beroemdheden zijn alvast verkocht.

Love it or hate it: dit seizoen zie je overal french nails. Haal je nineties nagelstickertjes dus maar vanonder het stof, oefen zelf op het tekenen van die vervloekte witte topjes, of laat je nagelsalon weten hoe laat het is: it's French time!

Nineties kids doen vast een vreugdedansje, want ook onze nagels maken nu een tijdreis richting die old but gold nineties en nillies. Op ons denkbeeldige moodboard zien we JLo, Jessica Simpson en Christina Milian in hun low rise jeans en tank tops met witte nageltopjes. Zie je het voor je? Akkoord, French nails zijn nooit helemaal van de aardbol verdwenen, maar anno 2019 zien we de terugkeer van de retro mani met dikke witte tips (vooral bij jonge sterren) en hier en daar een gekleurde versie. Bekijk hier hoe celebrities deze old but gold nagellaktrend interpreteren. Hallo French Mani 2.0:

De klassieke French Mani

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door camila (@camila_cabello) op

Popsterren Camila Cabello en Beyoncé kiezen voor het classic pakketje met elegante witte randjes. Staat netjes op korte nagels en oogt een pak dramatischer op langere exemplaren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

Zwarte French nails

Dua Lipa gaat net een tikkeltje donkerder en pakt uit met een zwarte French mani. Super chic en tegelijk erg discreet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dua Lipa (@dualipa) op

De gekleurde French manicure

Mag het wat meer zijn? Fluo nagels zijn niets nieuws, je hebt ze vast gespot op ieder festival afgelopen zomer. Bella Hadid combineert ze dan ook vrolijk met haar French manicure. Het resultaat is deze vrolijke set nagels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@bellahadid) op

Ook Tom Bachik, de vaste nail artist van vele celebs, is fan van wat meer kleur. Met zachte perzikkleurige tinten in combinatie met een nude nagel zit je goed voor elke outfit, seizoen en mood.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nails (@tombachik)

Iets subtieler zijn deze nagels met klassieke witte halve maantjes, opgeleukt met elegante lijntjes in de kleuren van jouw voorkeur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Le (@amyle.nails)

 

Meer beautytrends?