Het online streamingplatform voor de echte filmliefhebber

Gepubliceerd op 6 december 2019 door Charlette Louis
Het online streamingplatform voor de echte filmliefhebber

UnCut, het filmplatform waar iedere filmliefhebber op zat te wachten. Geen algoritme dat je eender welke blockbuster door de strot duwt, maar een uitgekiend abonnementsysteem voor wie houdt van de betere film, van documentaire tot fictie.

Wat vind je zoal op UnCut? De grote kaskrakers, films uit binnen- en buitenland die bekroond werden op festivals, maar ook de klassiekers en enkele onontdekte parels. Om samen te lachen, te huilen, te griezelen … Kortom, om onbeperkt te genieten van al het moois wat cinema te bieden heeft. Meer dan 1000 films werden met zorg geselecteerd door een team van cinefielen met liefde voor het vak. Alle films zijn overzichtelijk ingedeeld volgens land, genre, thema of jaar. Met de handige filters voeg je je favoriete films toe aan je watchlist en bingen maar!

Dit is alvast onze selectie om de eindejaarsperiode gezellig binnen door te brengen (met humor, actie, drama of romantiek…).

1/

1. Om het jaar af te sluiten

Sterke inspirerende vrouwen die hun leven in handen nemen en je meenemen in een rollercoaster van emoties. Deze films moet je gezien hebben:

"Lady Macbeth", van William Oldroyd, met Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton.

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is uitgehuwelijkt aan een oudere, rijke man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en worstelt met de strenge sociale regels van haar tijd. Wanneer ze een affaire begint met een jonge arbeider, ontketent de passie een kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil. Krachtig en inspirerend.

Lore”, van Cate Shortland, met Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina

1945: het Duitse front stort ineen en de geallieerden nemen de macht over. De veertienjarige Lore, van wie de nazi-ouders opgesloten zijn, staat er met haar broertjes en zusjes alleen voor. Ze begrijpt langzaam maar zeker wat de gevolgen zijn van de daden van hun ouders. En dan leert ze Thomas kennen, een jonge Joodse vluchteling, die tot dan altijd haar vijand was. Een aangrijpend verhaal.

Whip it!”, van Drew Barrymore, met Ellen Page, Drew Barrymore.

Bliss Cavendar is geen typische tiener. Toch wil haar moeder dat ze meedoet aan missverkiezingen en een voorbeeldige dochter is. Bliss kan niet voldoen aan haar verwachtingen en loopt weg van huis. Ze wordt lid van een rolschaatsteam en gaat helemaal op in het spel, terwijl haar persoonlijke problemen zich blijven ophopen…

2/

2. Om te chillen tussen de feesten

Onder een fleece dekentje, met de gordijnen dicht en een tas thee binnen handbereik:

Friends with kids”, van Jennifer Westfeldt, met Adam Scott, Jennifer Westfeldt, Megan fox.

Julie en Jason, twee goede vrienden begin de dertig observeren koppels uit hun kennissenkring die kinderen hebben en de tol die die keuze geëist heeft. Ze besluiten om die stress te vermijden door eerst voor een kind te gaan en pas daarna met andere mensen te gaan daten. Hilarisch!

"Everybody happy", van Nic Balthasar, met Peter Van den Begin en Barbara Sarafian.

Een succesvolle stand-upcomedian die in de knoop ligt met zichzelf en achtervolgd wordt door een stem in zijn hoofd, een stem die niet wil zwijgen. Terwijl hij zich staande probeert te houden in het genadeloze milieu van de stand-upcomedy, tijdens een vermoeiende tournee, is er Laura (Barbara Sarafian) die zijn probleem lijkt te herkennen.

The Lobster”, van Yórgos Lánthimos, met Colin Farrell, Rachel Weisz.

Het is verboden om als vrijgezel door het leven te gaan. Singles worden opgesloten in het Hotel, waar ze 45 dagen vinden om een partner te vinden. Als dat niet lukt, veranderen ze in het dier van hun keuze en worden ze losgelaten in het Bos. David ontsnapt en sluit zich aan bij de Loners. Maar hij wordt verliefd en dat is tegen de regels…

3/

3. Om het nieuwe jaar te starten boordevol goede voornemens

Laat je inspireren, overtuigen, overrompelen door deze straffe films:

Dior and I”, van Frédéric Tcheng, met Marion Cotillard, Raf Simons, Anna Wintour.

Een unieke blik achter de schermen van Dior, naar aanleiding van de aanstelling van Raf Simons. Je volgt de voorbereidingen voor de nieuwe haute couture collectie van op de eerste rij, van ontwerp tot show.

Tomboy”, van Céline Sciamma, met Mathieu Demy, Malonn Lévana.

Het 10-jarige jongensachtige meisje Laure verhuist tijdens de zomervakantie met haar ouders en zus. Ze ontmoet de even oude Lisa, die haar aanziet voor een jongen. Laure stelt zich voor als Mikaël, maar krijgt het steeds moeilijker om te liegen wanneer de band tussen de twee sterker wordt.

Shame”, van Steve McQueen, met Michael Fassbender, Carey Mulligan.

Brandon, een dertiger in New York, heeft moeite om zijn seksleven onder controle te houden. Wanneer zijn jongere zusje bij hem komt inwonen, loopt zijn leven uit de hand. Een overtuigend verhaal over de manier waarop behoeftes ontstaan, hoe we ons leven leiden en hoe ervaringen ons vormen.

Lees meer :

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met UnCut.
www.uncut.be