Getest: Cinemember, het Netflix voor cinefielen

Geüpdatet op 4 oktober 2019 door Maxine Detaellenaere
Getest: Cinemember, het Netflix voor cinefielen

De Lage Landen hebben er een nieuw filmplatform bij, en wel eentje dat focust op de betere cinema.

Hou je als filmliefhebber eerder van cultpareltjes dan Hollywoodiaanse blockbusters, dan ben je bij Cinemember aan het juiste adres. Dit online platform biedt een ruime selectie aan (bekroonde) arthousefilms zoals The Broken Circle Breakdown, La vie d'Adele en The Artist. De formule werkt op abonnementsbasis: je betaalt maandelijks € 9,99 en daarmee krijg je toegang tot de volledige catalogus van Cinemember. Daarnaast is er een huur-optie, waarbij zowel abonnees als niet-abonnees tijdelijk films kunnen bekijken die net uit de bioscoop zijn en nog geen deel uitmaken van de vaste catalogus.

We spotten - en ontdekten - in het aanbod meer dan genoeg boeiende films om deze gure herfst met gemak door te komen. Dit zijn onze persoonlijke favorieten die je niet terug vindt op Netflix:

1/ Before Midnight

Het derde en laatste deel van het Before-drieluik met Ethan Hawke en Julie Delpy. Op reis in het idyllische Griekenland met hun twee schattige dochtertjes zien we hoe Céline (Delpy) en Jesse (Hawke) omgaan met de onvermijdelijke ups en downs van een lange relatie. Een twintigtal jaar na hun eerste ontmoeting als jonge twintigers, en een decennium na hun amoureuze hereniging, heeft de perfectie eigen aan een romantische fantasie plaats moeten ruimen voor de routineuze realiteit van een echte relatie. Net zoals in de twee voorgaande films wordt de kijker meegevoerd in gesprekken die meanderen langs zowel prozaïsche onderwerpen als diepzinnig gefilosofeer over De Liefde.

2/ La Grande Bellezza

Jep (Toni Servillo)  is niet alleen een gevierd journalist en schrijver, hij is ook al decennialang de 'koning' van de Romeinse beau monde, een graag geziene gast op de mondaine feestjes van de Italiaanse elite. Maar nu hij de pensioengerechtigde leeftijd nadert, voelen deze bacchanalen steeds leger aan en dwalen zijn gedachten steeds vaker af naar zijn jeugdliefde, die huwde met een andere man. Jep besluit zijn pen vanonder het stof te halen en een boek te schrijven over de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. Een juweel van een film, geregisseerd door de Italiaanse grootmeester Paolo Sorrentino.

3/ Jagten

Na een moeilijke scheiding probeert kleuterleider Lucas (Mads Mikkelsen) verder te gaan met zijn leven. Dat lijkt te lukken, totdat het dochtertje van zijn beste vriend en tevens een van zijn leerlingen, een onschuldige leugen over hem vertelt. Maar wel eentje met grote gevolgen. Lucas schreeuwt zijn onschuld uit maar dat vindt weinig weerklank bij zijn dorpsgenoten. De kleine, hechte gemeenschap keert zich volledig tegen hem wat hem verandert in een gebroken man. De film leverde Mikkelsen terecht een Gouden Palm op voor Beste Acteur.

4/ Midnight in Paris

De dromerige scenarioschrijver Gil Pender (Owen Wilson) trekt naar Parijs met zijn rijke en conservatieve schoonfamilie, die maar niets moet weten van zijn artistieke overpeinzingen. Tijdens een avondwandeling reist hij door magisch toeval naar zijn favoriete tijdperk, de roaring twenties, waar hij kennis maakt met het kruim van de Lost Generation (de Fitzgeralds, Picasso, Dalí, Hemingway, Gertrude Stein) en betoverd wordt door de ravissante Française Adriana (Marion Cotillard). Een aanrader, en dat niet alleen voor die hard Woody Allen-fans.

5/ Drive

In deze understated thriller speelt Ryan Gosling Driver, een eenzaat die de kost verdient als stuntman en verliefd wordt op z'n knappe, getrouwde, buurvrouw Irene (Carey Mulligan). Helaas blijkt haar echtgenoot te grossieren in criminele activiteiten en zo raakt Driver zelf verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspel met erg sinistere figuren. Op het eerste zicht lijkt deze film nogal clichématig, maar het tegenovergestelde blijkt waar te zijn. Niet alleen tilt de weergaloze directie en cinematografie Drive naar een hoger niveau, het verhaal zet de kijker ook aan het denken over de ware aard van de mens.

 

Meer info? cinemember.be