10 films die je laten verlangen naar de zomer

Gepubliceerd op 26 maart 2019 door ELLE België
10 films die je laten verlangen naar de zomer

Nu de lente definitief in het land is, kan het alvast geen kwaad om te dromen van zon, zee, strand en zwoele zomeravonden. Daarom maakten we voor jullie een lijstje met onze tien favoriete zomerfilms.

1/

A Bigger Splash

A Bigger Splash is een zwoele remake van het originele sixties origineel - van Franse makelij en dus verrry sexy - met Romy Schneider - a.k.a Sissy - en Alain Delon - de crush van je oma in haar tienerjaren. Ditmaal is het onze jeugdliefde Matthias Schoenaerts die in de huid kruipt van Paul, de toy boy van rockster Marianne (Tilda Swinton). Het verliefde koppel geniet van elkaar in een afgelegen villa aan de Côte d'azur maar dan komt haar ex Harry (Ralph Fiennes) aanwaaien met zijn knappe dochter Penelope (Dakota Johnson) en ontwikkelt er zich een ménage à quatre...

2/

Magic in the Moonlight

Woody Allen slaagt er met Magic in the Moonlight in om ons mee te nemen naar een wereld vol van magie en charlatans. Het vrhaal speelt zich af aan de Franse Rivièra, anno 1920. Stanley, een gereserveerde Engelsman, krijgt de opdracht om Sophie, die beweert contact te hebben met de doden, te ontmaskeren als oplichtster. Al snel is hij niet de enige die valt voor haar charmes, maar wat met het leeftijdsverschil tussen beiden?

3/

Call Me by Your Name

Dit filmische pareltje is misschien wel dé zomerfilm bij uitstek. Laat je meevoeren in een prachtig relaas over een eerste zomerliefde. Dat er daarbij een gebroken hart - of twee - komt kijken, is helaas onvermijdelijk... Zomer, Italië 1980. De zeventienjarige Elio vult zijn dagen met zwemmen, lezen en uitgaan. Wanneer Oliver, de nieuwe assistent van zijn vader, zijn intrede in het verhaal maakt, wordt het duidelijk dat hij Elio niet onberoerd laat. De twee voelen zich tot elkaar aangetrokken en langzaam bloeit er een - verdoemde -  romance op.

4/

The Best Exotic Marigold Hotel 

Een film die bewijst dat het nooit te laat is om je leven volledig om te gooien. Laat je meenemen uit het grauwe Verenigd Koninkrijk naar de kleurrijke en drukbevolkte straten van India. We volgen een groep - excentrieke - bejaarden die hun intrek nemen in The Best Exotic Marigold Hotel, om daar hun laatste jaren door te brengen. Cultuurshocks, nieuwe relaties en pikant eten zorgen meer dan eens voor hilarische momenten.

5/

Tracks

Als er een film is waar wij van onder de indruk waren, dan is het deze wel. Niet dat we onszelf al meteen door de woestijn zien huppelen, vergezeld van vier kamelen en een hond, maar het maakt ons wel warm om op avontuur te gaan. Tracks is een verrassend biopic over het leven van Robyn Davidson en haar voettocht dwars door Australië, die zeker de moeite waard is om te bekijken.

6/

The Hundred-Foot Journey

Hier geen zon, zee en strand, maar in plaats daarvan krijgen we een culinaire sensatie te zien in deze feel good comedy van Lasse Hallström. We trekken vanuit Azië naar het zonnige Franse platteland waar een Indische familie haar intrede maakt. Het typische boerendorpje is nog nog maar bekomen van het nieuws, wanneer ze alweer achterovervallen als blijkt dat de familie recht tegenover het klassieke Michelin-restaurant van Madame Mallory hun eigen zaak willen beginnen. Maar dat is buiten de Française gerekend, die het koste wat het kost haar zaak wil verdedigen.

7/

Spring 

Deze romantische horrorfilm geeft je zin om deze zomer rond te gaan slenteren in pittoreske Italiaanse dorpjes. Spring vertelt het verhaal van de Amerikaanse Evan die na het overlijden van zijn moeder wegvlucht naar Italië, waar hij de knappe Louise leert kennen. Hoewel alles in het begin perfect lijkt, komt hij er al snel achter dat ze een duister geheim met zich meedraagt.

8/

Under the Toscan Sun 

Een klassieker. Het leven van de Amerikaanse schrijfster Frances staat plots op zijn kop wanneer haar man de scheiding aanvraagt.  In een poging haar zorgen te vergeten trekt ze samen met een vriendin op reis naar Italië. Onderweg koopt ze in een impulsieve bui een villa in Toscane, die net zoals haar leven toe is aan een opknapbeurt.

9/

Sex and the City 2

Om even te ontsnappen aan de realiteit verlaat ons geliefde viertal (Carrie, Charlotte, Miranda, Samantha) good old New York. Ze dompelen zich onder in het luxueuze leven van Abu Dhabi en daar horen natuurlijk bijpassende outfits bij... Aan glitter & glamour geen gebrek, maar al snel komen ze erachter dat het land ook een traditionele kant heeft die in schril contrast staat met hun eigen levenswijze.

10/

Sisterhood of the Traveling Pants

Voor de eerste keer in hun leven zullen de vier vriendinnen: Bridget, Carmen, Lena en Tibby de zomer alleen doorbrengen. Tijdens hun laatste shoptrip vinden ze echter een broek die hen allen op magische wijze als gegoten zit. Ze besluiten de broek te kopen en spreken af om elk de broek een week te dragen en vervolgens het kledingstuk op te sturen naar de volgende. Op die manier blijven ze de hele zomer met elkaar verbonden.

(Stagiaire Kaat Monsieur)