Jong talent: Singer-songwriter Elsa Birgitta Bekman

Gepubliceerd op 5 juli 2019 door ELLE België
Jong talent: Singer-songwriter Elsa Birgitta Bekman

Selfmade singer-songwriter Elsa Birgitta Bekman is de gloednieuwe artieste van platenlabel V2 Records. Vandaag brengt ze haar debuutsingle 'Once In My Life' uit.

Elsa Birgitta Bekman is een zangeres, songwriter, multi-instrumentalist, videoregisseur en -producer met Nederlandse, Franse en Zweedse roots. Samen met haar oudere broer groeide ze op in een klein stadje in Noord-Nederland. In de achternavolging van haar droom om een muzikante te worden, vervoegde Elsa de Nederlandse soulband 'The Tibbs.' Ze toerden door heel Europa en brachten zelfs een nummer uit dat opgepikt werd door de Britse radiostations BBC Radio 2 en BBC Radio 6.

Elsa Birgitta Bekman, Singer-songwriter, V2 Records, 'Once In My Life', Debuutalbum

"Na jaren van muzikale oriëntatie en het uitproberen van verschillende genres, besefte ik dat ik me vanaf nu volledig wil storten op muziek die me het dichtst bij het hart ligt. Ik wil dingen creëren die helemaal ik zijn." Aldus Bekman.

Haar debuutalbum 'Once In My Life' wordt vrijgegeven in mei 2020. 12 prachtige nummers vergezeld door muziekvideo's van videograaf Harmen Commandeur en mede bewerkt door Bekman zelf. De gelijknamige, eerste single van het album zal vandaag worden uitgebracht door V2 Records. Bekijk hier alvast de videoclip:

Meer muziek? Lees hier de interviews met Hydrogen Sea en Reena Riot

(Stagiaire Sofie Kegelaers)