Less is more: De leukste minimalistische tattoos met grote betekenis

Geüpdatet op 15 juli 2019 door ELLE België
Less is more: De leukste minimalistische tattoos met grote betekenis

Ben je bevangen door de tatoeagekriebels maar weet je niet goed wat je juist wilt? Of heb je wel een ideetje maar ben je bang dat je het ontwerp snel beu zal worden? Misschien zijn minimalistische tattoos op een (bijna) onzichtbare plaats dan wel iets voor jou. Deze eenvoudige, elegante kunstwerkjes zijn volgens ons het allerleukst:

#1 Oog van Horus

Het oog van Horus is één van de meest prominente symbolen ter wereld. De kans dat je er al van gehoord hebt of het ergens bent tegen gekomen is dus redelijk groot.

bescherming tegen pech en ongeluk

De betekenis van het oog van Horus komt voort uit de gedachte dat succesvolle mensen makkelijker de afgunst van anderen aantrekken. De jaloerse blikken die ze ontvangen, zullen zich uiteindelijk manifesteren in een vloek die pech en ongeluk veroorzaakt. Er zijn heel wat manieren waarop je je hier tegen kan beschermen, zoals bijvoorbeeld het nemen van een oog van Horus tattoo.

Pint Embed Link

Lees ook: Daarom maken geluksarmbandjes een comeback

#2 GRL PWR

GRL PWR: de laatste manier om vrouwelijke kracht en onafhankelijkheid te vieren.

Sisterhood en solidariteit

De klinkers worden achterwege gelaten maar de betekenis blijft hetzelfde. GRL PWR is een stand-in voor de feministische slogan: 'girl power.' Vrouwen wereldwijd laten het op hun lichaam tatoeëren als eeuwig teken van sisterhood en solidariteit.

Pint Embed Link

#3 Halve maan

De halve maan, de perfecte balans tussen de wassende en afnemende maan, is de natuurlijke vertegenwoordiger van yin en yang.

Positive vibes only

De halve maan vertegenwoordigt potentie en dualiteit. Het beeld is niet volledig en er is nog ruimte voor verandering. Met deze tattoo herinner je jezelf er aan dat je klaar bent om te groeien en alle negativiteit uit je leven wilt verwijderen.

Pint Embed Link

#4 Gelijkteken

Homoseksueel, Biseksueel of ter ondersteuning van de LGBTQ-gemeenschap.

Equal rights for equal love

Met een tattoo van een gelijkheidsteken druk je of je eigen geaardheid uit, of je laat er mee zien dat je een voorstander bent van gendergelijkheid.

Pint Embed Link

#5 Constellation

20 jaar geleden waren tattoos van één enkele ster hot hot hot. Wie zich toch wat wilt onderscheiden van de rest opteert misschien liever voor een volledig sterrenbeeld?

Only you

Je sterrenbeeld symboliseert de essentie van wie je bent - je persoonlijkheid en zelfgevoel.

Pint Embed Link

Lees ook: onze favoriete tattooshops in Antwerpen

(Stagiaire Sofie Kegelaers)