5 leuke activiteiten die je samen met je hond kan doen

Geüpdatet op 18 januari 2023 door ELLE België
5 leuke activiteiten die je samen met je hond kan doen

Hebben jij en je viervoeter geen zin in het zoveelste 'rondje' in het park? Aan deze 5 leuke activiteiten voor jou en je pluizige vriend had je waarschijnlijk nog niet gedacht.

#1 Online dating

Is je hond de laatste tijd wat eenzaam en heeft hij nood aan gezelschap? Misschien is het tijd om voor hem een profiel aan te maken op Twindog. Deze applicatie is de zogenaamde 'Tinder voor honden'. Het geeft aan welke honden zich in de buurt bevinden, hoe ze er uit zien en wat hun interesses zijn. Staat jouw hond in vuur en vlam door die ene Cavalier King Charles Spaniël die een beetje op Lady uit 'Lady en de vagebond' lijkt? Swipe haar foto dan naar rechts. Bij wederzijdse interesse kan je samen met het andere baasje een afspraakje inplannen. Leuk toch?

activiteiten hond

Lees ook: Daarom maken honden op kantoor gelukkig

#2 Met z’n tweeën het zwembad in

Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen organiseert ieder jaar op het einde van de zomervakantie een 'Spetterende Hondendag'. Hierbij wordt zwembad Axel in Terneuzen van 11u tot 16u opengesteld voor viervoeters en hun baasjes. De inkom voor volwassenen bedraagt €3,50, kinderen betalen €2,50 en honden zwemmen gewoon gratis.

activiteiten hond

#3 Gezellig dineren

Genieten van een romantisch diner bij kaarslicht: dat kan tegenwoordig ook met je hond. Hotel-Restaurant N°15 verwelkomt zowel baasjes als hun viervoeters en is de uitvalsbasis voor tal van leuke wandelingen. In het hotel zijn overigens ook een aantal kamers beschikbaar waar baasje en hond welkom zijn. Wel moet je er een stevige autorit voor over hebben, dit hondenparadijs is namelijk gelegen in Apeldoorn.

activiteiten honden

#4 Canicross

Competitieve baasjes en honden begeven zich op 1 september best naar Steenokkerzeel waar er die dag een Canicross wedstrijd plaatsvindt. Dit is een loopwedstrijd in een groene omgeving die je samen met je hond aflegt. De hond draagt een harnas en is door middel van een elastische leiband verbonden met het baasje. De afstanden variëren tussen 100m en 8km.

activiteiten hond lopen

#5 Samen naar een festival

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt het Provinciaal domein Puyenbroeck voor het tweede maal op rij omgetoverd tot een 'festivalweide' voor honden. Tal van demonstraties, workshops en activiteiten worden op poten gezet om jou en vooral je hond een onvergetelijke dag te bezorgen.

York Shire Terriër, Hond, Baasje, Verkleed

Lees ook: Maak kennis met Mopets, het sociale netwerk voor je huisdier

(Stagiaire Sofie Kegelaers)