Tom Ford volgt Diane Von Furstenberg op als nieuwe CFDA-voorzitter

Gepubliceerd op 20 maart 2019 door Maxine Detaellenaere
Tom Ford volgt Diane Von Furstenberg op als nieuwe CFDA-voorzitter

Ontwerper Tom Ford neemt de modefakkel over van Diane Von Furstenberg en wordt de nieuwe voorzitter van de Council of Fashion Designers of America (CFDA), het belangrijkste mode-orgaan in de VS.

De pas verkozen heeft Ford een duidelijke visie op wat hij wil bereiken tijdens zijn voorzitterschap. De designer wil meer de nadruk leggen op de internationalisering van Amerikaanse modemerken. "De Amerikaanse modewereld moet zichzelf niet enkel als Amerikaans zien, maar internationaal, als ze meer relevant wil worden.", liet Ford optekenen.

De stijlvolle Texaan volgt de Belgisch-Amerikaanse Von Furstenberg op, die 13 jaar lang het CFDA-voorzitterschap op zich nam en onderwerpen zoals gendergelijkheid, duurzaamheid en diversiteit in de mode op de agenda zette.

De Oscars van de mode

De CFDA werd in 1962 opgericht om de Amerikaanse mode wereldwijd in de kijker te zetten. Dat doet de organisatie door het steunen van ontwerpers via prijsuitreikingen en beurzen, maar ook door designers een podium te geven tijdens de New York Fashion Week. 

De organisatie reikt jaarlijks de CDFA-awards uit, die gezien worden als de Oscars van de modewereld. Onze landgenoot Raf Simons mocht in 2017 de prijs voor beste vrouwen -en mannencollectie mee naar huis nemen. In 2014 kreeg hij ook al de International Award voor zijn werk bij Christian Dior. Dit jaar vindt de awardshow plaats op 3 juni. Genomineerden zijn onder meer Sies Marjan, Brandon Maxwell, Marc Jacobs en Virgil Abloh.