5 make-uplooks voor wie een hekel heeft aan oogschaduw blenden

Geüpdatet op 22 april 2022 door Laura Stynen
5 make-uplooks voor wie een hekel heeft aan oogschaduw blenden

Met oogschaduw kan je in no time een gesofisticeerde look creëeren en je gezicht van een vleugje kleur voorzien. Maar daar komt vaak ook wat techniek bij kijken. En net zoals je wel eens een bad hairday hebt, bestaat er ook zoiets als een bad blendday. Hoe red je je ooglook op zo'n dag? Wij hebben vijf Pinterest-waardige oplossingen voor je klaarstaan.

1/

1. Bye blending

Het idee is eenvoudig: nu fashion in een soort postmodern tijdperk beland is, is beauty dat ook. Concreet betekent dit dat je netjes de regels mag volgen, maar ze evenzeer aan je beautylaars mag lappen. Gedaan met blenden dus, daar had je eigenlijk toch al geen tijd voor. Je oogleden kleuren kan nu ook met strepen, stippen en sterren. Kortom: gewoon doen waar jij zin in hebt.

Pint Embed Link

Pint Embed Link

2/

2. Winged eyeliner

Toegegeven: de perfecte winged liner boven je oogrand toveren is zo mogelijks nog moeilijker dan oogschaduw blenden. Maar ook als je eerste lijn niet flawless is, valt je look nog te redden. Naast reverse contouren is er namelijk ook reverse eyelinen: gewoon even wat make-up remover op een wattenstaafje aanbrengen en de bultjes en kronkels ermee uitgommen. Om te retoucheren kan je eveneens een concealer of huidkleurige oogschaduw gebruiken. Het einde van je wing kan je gemakkelijk in een puntje doen uitlopen door te stempelen. Hierbij keer je de puntvormige stift met het uiteinde schuin naar boven en dep je hem op je ooghoek.

Pint Embed Link

3/

3. Pop of color

Ben je ondertussen ook uitgekeken op zwarte cat eyes? Geen probleem, want eyeliners vind je in alle kleuren. Neon roze, geel, lila of blauw: experimenteren maar! En je hoeft ook helemaal geen saaie wing te maken. Je kan eindeloos variëren met lijnen, vormen en kronkels.

Pint Embed Link

Pint Embed Link

4/

4. Nude tinten

Ben jij ook zo'n sucker voor packaging en heb je dus ondanks je haat-liefdeverhouding met blenden reeds een 36-delig oogschaduwpalet aangeschaft? Niet getreurd, want ook zonder de blending skills van Nikkie Tutorials kan je hiermee aan de slag. Kies voor één kleur en ga bij voorkeur voor een nude tint die bij je huidskleur aanleunt: roze, koraal, beige of bruin. Hierbij is het minder opvallend wanneer de kleur iets minder smokey is aangebracht. Maak het jezelf extra gemakkelijk door het product met je vinger aan te brengen. Gewoon even deppen en klaar!

Pint Embed Link

5/

5. Less bitter, more glitter

Heb je een dappere poging ondernomen tot een experimentele ooglook die helaas niet geslaagd is? Dan hebben we ook nog een noodoplossing, namelijk glitter. Geen betere manier om snel je look te redden dan door er gewoon wat losse shimmers overheen te gooien. Je kan ook een oogschaduw met glitters gebruiken en gewoon over het reeds aangebrachte product heen deppen. Niets dat een beetje glitter niet kan verdoezelen.

Pint Embed Link

Pint Embed Link