Tutorial : de kunst van de eyeliner in 5 stappen

Geüpdatet op 13 mei 2019 door ELLE België
Tutorial : de kunst van de eyeliner in 5 stappen

Niets zo glamoureus als wimpers met een streepje eyeliner. Maar hoewel vrouwen dol zijn op dit product, bezorgt het de meeste onder ons een hoop last.

Vaak lukt het bij het eerste oog nog wel behoorlijk en kijken we bewonderend in de spiegel ... Maar het wordt pas moeilijk wanneer dat lijntje ook op het andere oog moet worden gekopieerd! Hoe doe je dat?

Ontdek de tips & tricks van nationale make-up artist Suana Brahimllari:

Eye-liner Monsieur Big Marker - 33 €.

Voor deze tutorial gebruikte Suana de eyeliner Monsieur Big Marker. Met deze sterk gepigmenteerde eyeliner die heel lang blijft zitten dankzij de waterproof formule maak je dankzij het schuine uiteinde alle looks die je wilt. Een dun of breed lijntje, een discrete look of een blik uit de sixties?  Jij beslist, want deze eyeliner kan echt alles aan!

Koop hier Monsieur Big Marker

DE STAPPEN

Professioneel advies: als je er voor het eerst mee aan de slag gaat, gebruik je het best een eyeliner met een harde en brede punt. Met dit type van applicator zal het veel gemakkelijker gaan.

Monsieur Big Marker is geschikt voor zowel beginners als experts, want met het schuine uiteinde trek je net zo goed dunne als dikke lijntjes. Hier kan echt iedereen mee werken!

  1. Breng eerst een lichte en heldere oogschaduw aan op het hele bewegende ooglid en onder de wenkbrauwen om de blik te verlichten.

  1. Plaats drie puntjes aan de buitenkant van het oog om zeker te zijn dat je op elk oog een identiek lijntje trekt. Voor een “kattenoog” werk je naar boven toe, richting wenkbrauw.

  1. Zodra de puntjes er staan, moet je ze alleen nog met elkaar verbinden. Begin met de komma. Trek dan een dun lijntje, zo dicht mogelijk bij de aanzet van de bovenste wimpers.

Als je je blik wilt vergroten, stop je in het midden van het oog. Een detail dat een groot verschil maakt. Probeer het zelf maar eens!

  1. Voor een natuurlijker resultaat kun je het lijntje wat vervagen met een dun penseeltje.

Professioneel advies: als je een foutje hebt gemaakt, corrigeer je het lijntje zo snel mogelijk met een wattenstaafje dat je bevochtigde met water. Doe dit snel, vóór de eyeliner kan drogen.

  1. Versterk je make-up tot slot met een lichte oogschaduw (die je aanbrengt op het hele bewegende ooglid) en een donkere oogschaduw (die je in banaanvorm aanbrengt in de buitenste ooghoek).

HET RESULTAAT:

Make-up artist: Suana Brahimllari

ModelFrance Maydenn - Made by F 

Foto's: Frédéric Sablon