Hoe draag je gele make-up?

Geüpdatet op 22 april 2022 door Laure Vandendaele
Hoe draag je gele make-up?

Hoe haal je die verdwenen zon weer in huis? Simpel, met een lijntje, veeg of spat gele make-up.

Al is het misschien toch niet zo simpel, want niet iedereen voelt er wat voor om met zo'n in het oog springende kleur de deur uit te gaan. Laat je alsnog niet intimideren door de extravagante kleur en ga aan de slag met de tips van  Jean Rausin, make-up artiest bij Cosmeticary. 

gele make up trend margo robbie
Margot Robbie combineert gele oogschaduw met roze wangetjes.

Voor wie?

Het grote voordeel van deze trendkleur is dat iedereen ermee staat. De enige vereiste is dat je de juiste geeltint voor jouw huidkleur vindt. Ook dat is niet erg ingewikkeld, je moet enkel uitmaken wat jou het meeste flatteert: warme of koude kleuren. Hoe doe je dat? Heb je een huidskleur zoals die van Marilyn Monroe of ben je eerder een Jennifer Lopez? Verbrand ik snel wanneer ik in de zon kom, of word ik snel bruin? De algemene regel stelt: een zacht pastelgeel staat mooi bij blekere types terwijl een fel geel de meer gebronzeerde huidtypes flatteert.

Durf ik of durf ik niet?

Natuurlijk wel! Gele make-up staat gelijk aan 'fun'. De vrijheid om te experimenteren is net het leukste aan make-up. Regels zijn er niet en als het resultaat tegenvalt, haal je het er gewoon weer af en begin je opnieuw. Je kan het ook subtiel houden, zoals met een vleugje goudkleurige highlighter in het midden van het ooglid of in de binnenste ooghoekjes.

Hoe draag je het?

Gele make-up is erg veelzijdig. Zo staat het mooi bij een voor de rest neutrale of net uitbundige make-uplook. Een fijn lijntje boven de wimperrand voor overdag of in combinatie met andere kleurtjes voor een partylook, het kan allemaal.

  • Als oogschaduw

  • Als grafische eyeliner

  • In combinatie met andere goudtinten

Sunflower kisses 🌻 Comment below what I should do next💗 ———————————————————————————Products: @anastasiabeverlyhills Dipbrow in Blonde @tartecosmetics Shape Tape Concealer in Fair @morphebrushes Jaclyn Hill Palette @shophudabeauty Electric Obsessions Palette @sephora Amour Luxe Lashes @purcosmetics Sculptor Contour and Highlight kit shade: originator ——————————————————————————— Tags: #makeup #makeuptutorial #makeupobsessed #yellow #yellowmakeup #brownmakeup #lashes #sephoralashes #purcosmetics #anastasiabeverlyhills #tartecosmetics #shapetapeconcealer #morphe #dipbrowpomade #greeneyes #makeuponpoint #eyeshadow #glitterliner #jaclynhillpalette #sunflower #sunflowermakeup #2018 #followme #likethispost #prettyeyeshadow #sunflowereyes #comment

Een bericht gedeeld door Haily✨ (@the_daily_glam_) op

Gele make-up kan ook gebruikt worden om je teint te boosten. Als je een hele lichte huid, ogen en haar hebt, is je teint soms te bleek om paarsblauwe adertjes net onder de huid (vooral rondom de ogen) te camoufleren. Een gele primer neutraliseert die blauwe schijn en zorgt ervoor dat je al minder concealer moet gebruiken. Bovendien kan je warmte aan een meer donkere teint geven door een gele primer onder je te smeren.

Wat heb je nodig?

Onze favoriete gele make-up die feller is dan de zon.