Zes series en films voor een vrijgezelle valentijn

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Zes series en films voor een vrijgezelle valentijn

(Terug) single op valentijn? Spoel de avond snel door met een flesje wijn en  zak onderuit met deze binge klassiekers. Onder het motto gedeelde smart, is halve smart selecteerden we een zestal feelgood series en romantische komedies.

 

 

Serie 1/ Hart of Dixie

Heb je bevestiging nodig van een andere hopeloze romanticus? Dan is Zoe Hart, vertolkt door Rachel Bilson, je perfecte date voor valentijn. Dokter Zoe Hart krijgt een aanbod om in de dokterspraktijk van ene Harley Wilkes te komen werken. De praktijk ligt in Bluebell, Alabama wat een heel andere wereld is voor de New Yorkse dokter. Nadat haar plannen om chirurg te worden in het water vallen, gaat ze in op het aanbod. Aangekomen in Bluebell ontdekt ze dat Harley Wilkes haar biologische vader was en dat zij de erfgename is van de helft van de dokterspraktijk. Netflix geeft je toegang tot Zoe's leven in Bluebell.

1/

Serie 2/ Don’t Trust the B**** in Apartment 23

Kom je juist uit een lange relatie en blijf je maar bij de pakken zitten? June Colburn ook, nadat ze haar vriend betrapte met haar nieuwe huisgenote Chloe. Model en actrice Kyrsten Ritter speelt de frivole Chloe die niet bang is van een glas Vodka als ontbijt. Ze krijgt haar zin door mensen te bedriegen of te verleiden. Dat was ook haar originele plan voor de naïeve June, maar na een tijdje worden de twee de beste vriendinnen. Dus open Netflix maar en laat Chloe het beest in je losmaken. Mocht je na deze serie nog steeds niet over je break-up zijn, hier heb je nog een hele lijst.

2/

Serie 3/ Gilmore Girls

Dé klassieke bingewatchserie. Deze dramaserie vertelt het leven van een alleenstaande moeder Lorelai en haar tienerdochter Rory. Beide hun levens zitten vol romantische successen en teleurstellingen. Ideaal dus om je beter te voelen over jouw liefdesleven. De serie kreeg in 2016 een sequel met vier afleveringen Gilmore Girls: A Year in the Life. Allebei de series zijn op Netflix te vinden.

3/

Film 1/ How To Be Single

Deze film legt je uit hoe je je leven als vrijgezel het best leeft. Vier vrouwen, met vier verschillende levensstijlen hebben allemaal iets gemeen: single zijn. Laat actrices Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann en Alison Brie voor een avond je beste vriendinnen zijn en geniet van je avond als single vrouw. Wist je dat singles zelfs een feestdag hebben? Netflix and chill maar.

4/

Film 2/ The Witches of Eastwick

In het Amerikaanse dorpje Eastwick wonen drie jonge alleenstaande vrouwen. Alle drie hebben ze een saai leven en samen willen ze hier op een dronken avond verandering in brengen. Ze roepen met behulp van bovennatuurlijke krachten de ideale man op. Niet veel later verschijnt die ook, maar is deze perfecte man wel te vertrouwen? Het leven is ook leuk zonder dé man. Deze classic vind je ook terug op Netflix.

5/

Film 3/ Bridget Jones’ Diary

Als je deze klassieker nog niet gezien hebt als vrijgezel, moet je dat nu zeker doen. Bridget's liefdesdriehoek met Mark Darcy (Colin Firth) en Daniel Cleaver (Hugh Grant) is je gids voor de twee soorten mannen in je leven. Aan jou de keuze voor wie jij partij kiest. Bridget Jones' Diary en de sequels kan je bekijken op Netflix.

 

(door stagiaire Morrigan Penninck)