Home organizing: 10 instagram accounts die je hele leven helpen opruimen

Geüpdatet op 21 januari 2019 door Isabelle
Home organizing: 10 instagram accounts die je hele leven helpen opruimen

Tien accounts die meer rust en orde in je leven helpen brengen!

Goede voornemen: je huis eindelijk opruimen én het ook zo netjes mogelijk houden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want hoe hard je ook probeert, het lijkt wel of niets op z'n plaats kan blijven liggen. En sinds wanneer heb je zoveel spullen? Je kasten puilen uit, de kelder zit proppensvol en ook op zolder kan er geen centimeter ruimte meer worden vrijgemaakt. Althans, dat denk je! Vanuit Japan is de rage van "#homeorganizing overgewaaid en die maakt vooral furore in de Verenigde Staten, waar professionele home organizers je helpen om orde op zaken te brengen. Ze delen hun beste tips & tricks maar al te graag op Instagram, tijd om er enkele af te kijken.Het is aangetoond dat mensen in een ordentelijke omgeving meer mentale rust genieten en beter kunnen presteren, deze experts helpen je alvast op weg:

MARIE KONDO

The Queen! Opruimfreak Marie Kondo begon op haar 19de een kleine business in “tidying consultancy” om haar studies aan de universiteit van Tokyo te bekostigen. Vandaag staat ze aan het hoofd van een heuse onderneming die mensen wereldwijd helpt meer rust en sereniteit in huis te halen, heeft ze een bestseller (The Life-Changing Magic of Tidying Up) op haar naam staan, staat ze in Time Magazine’s lijst van meest invloedrijke mensen op aarde en verscheen ze met haar verhaal in Vogue magazine, The Wall Street Journal, The London Times en de Ellen Show. Dat je van een bezoekje aan haar Instagram account het een en ander zal opsteken, is dan ook een understatement.

Op Netflix loopt momenteel trouwens het eerste seizoen van Tidying Up With Marie Kondo, een must!

1/

THE HOME EDIT

The Home Edit opereert vanuit Los Angeles en Nashville, waar er ontelbare rich & famous zitten te wachten op een opruimexpert om hun kilometerslange dressings en balzalen van keukens uit te mesten. Omdat niemand zit te wachten op slonzige plastieken curverboxen daar waar rijen mooie stiletto’s zouden moeten pronken, combineren Cleo en Joanna, het dubbele brein achter de organisatie, efficiënte organisatiemethoden met design en interior styling. Je krijgt dus niet alleen een netjes opgeruimd huis, maar ook een hyper stylish interieur.  (Tip: hier vallen heel wat handige tricks voor een gebruiksvriendelijker keuken te vinden. Nooit meer zal je moeten zoeken naar dat verrekte potje kardemom poeder!)

2/

A BOWL FULL OF LEMONS 

A Bowl Full Of Lemons helpt je vooral brol te voorkomen aan de hand van handige opruim-, maar ook opkuistips. De bezielster achter de blog ontwikkelde het zogenaamde cleaning card system en de 7 Minutes Daily Cleaning Method, om er maar een paar te noemen, stuk voor stuk bedoeld om je huis in zo weinig mogelijke tijd zo proper mogelijk te houden. Het geld dat je aan poetshulp bespaart, mag je gebruiken om jezelf één keer per maand lekker te verwennen! Verder ook specifieke ideetjes om verspilling en rommel tegen te gaan -zoals de pesto truc: leef je alleen? Dan ken je de frustratie van half beschimmelde potten saus die je nooit helemaal op gebruikt. De oplossing: vries de sauzen in aparte blokjes in, waardoor ze langer meegaan en je per gerecht gemakkelijk één blokje kan gebruiken, zonder de hele pot bloot te stellen aan de buitenlucht.

3/

CLUTTER HEALING

Hamsteraar? Laat dit account je ten eerste inspireren om eindelijk al die overbodige spullen los te laten, en ten tweede tonen hoe dat moet. De feed barst van de motiverende beelden, terwijl de stories netjes -hoe kon het ook anders- onderverdeeld werden per kamer: je leert er hoe je je keuken, badkamer, kinderkamer, kleerkast, garage, etc beter ordent. Even op de tanden bijten, leren wegsmijten, leren organiseren en uiteindelijk die broodnodige dosis mindfullness in huis halen!

4/

NEAT METHOD 

Wie erin slaagt om pakken chips, snickers en andere snacks ordentelijk te doen ogen, is wat ons betreft sowieso een held, en dat is precies wat de Neat Method doet. Het account focust specifiek op kasten en kleine ruimtes in huis. Het resultaat is een eindeloze feed vol kasten die je instant zen maken en zin geven om eindelijk die uitpuilende buffetkast, dressing en waskamer aan te pakken.

5/

ORGANIZED SIMPLICITY

Steek je hand op als er onder je gootsteen een oord van verderf schuilgaat waar oude sponzen, half gebruikte flessen afwasmiddel en een uitgerafelde rol vuilniszakken zij aan zij leven in complete anarchie. Organized Simplicity maakt daar komaf mee en toont je hoe je deze “vergeten” hoekjes, die simpelweg niet organiseerbaar lijken, onder controle krijgt. Denk aan de lades van je bureau, je medicijnkastje, de berging voor je kuisproducten, enzovoort. Daarnaast ook tonnen inspiratie om je kleerkast in bedwang te houden.

6/

CINDYOLOGY 

Weet je niet wat aan te vangen met de micro rommel in huis -denk make-up, speldjes, kousen, opladers, etc? Maak kennis met dozenexperte Cindy Huzenman! De Amerikaanse steekt je volledige hebben en houden in handige boxen en het resultaat is verrassend rustgevend. Je vindt de dozen in zowat elke home winkel, bij deze weet je hoe ze optimaal te benutten:

 

7/

HORDERLY 

Leef je in een kleine ruimte? Dan wordt dit je nieuwe goeroe! Horderly lijkt speciaal uit de grond gestampt met oog op de Carrie Bradshaws van deze wereld, wiens universum net iets te groot blijkt voor het huurappartementje dat ze zich kunnen veroorloven... Geen nood echter, je leert hier hoe je zelfs in die situatie een rustig interieur kan creëren.

8/

ELI PUERTA 

Wil je je huis onder handen laten nemen door een professional? Ook in België komt de business langzaam van de grond! De van oorsprong Colombiaanse Eli Puerta komt bijvoorbeeld aan huis en helpt je in verschillende sessies je inboedel (en eigenlijk hele leven) beter te organiseren. De voormalige zakenvrouw is één van de weinigen die bij Marie Kondo in hoogsteigen persoon in de leer ging en diens filosofie officieel mag verspreiden en toepassen. Er zijn verschillende coaching opties mogelijk, gaande van gratis consultatie via grondige opruimsessies tot volwaardige trainingen: neem zeker een kijkje op haar website en ontdek welke hulp jij specifiek nodig hebt.