Dit zijn de do’s en don’ts van daten tijdens de feestdagen

Geüpdatet op 19 december 2019 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de do’s en don’ts van daten tijdens de feestdagen

Daten tijdens de feestdagen is toch net dat tikkeltje uitdagender dan tijdens de rest van het jaar. Denk maar aan familiefeesten met onbekende ooms en tantes, het perfecte geschenk uitzoeken voor iemand die je nog niet zo goed kent...

Daarom geven we zes tips voor een zorgeloze feestperiode vol romantiek:

Kerstcadeaus

Het is niet het leukste onderwerp, maar maak duidelijke afspraken wat betreft kerstgeschenken en houd je er dan ook echt aan. Spreek bijvoorbeeld af of jullie enkel iets aan elkaar geven, of ook aan elkaars familie, zodat je niet met lege handen bij je schoonouders aankomt en blijkt dat zij je een extra large fles Chanel n°5 hebben gekocht. Een budget vastleggen kan ook een goed idee zijn, want niets is vervelender dan wanneer je lief je een duur juweel heeft gekocht en jij enkel een - oké wel echt hilarische - kersttrui van € 10 hebt cadeau gedaan.

Extra stress

De feestdagen staan niet alleen bekend als de gezelligste periode van het jaar, maar ook als een van de meest hectische. Cadeautjes kopen voor vrienden en familie, een uitgebreid kerstmenu samenstellen en bereiden, familiefeesten die voor strubbelingen kunnen zorgen... je zou voor minder gaan stressen. Heb je een date gepland tijdens de feestdagen, probeer dan toch om je to do-lijstjes even uit je hoofd te zetten en te concentreren op degene die voor je zit. De kans zit erin dat je date anders aanvoelt dat je er niet helemaal bij bent en dat is natuurlijk geen leuk gevoel.

Text overload

Beantwoordt je crush niet direct je berichten? Dan is hij waarschijnlijk druk in de weer op een receptie of diner. Geen reden om te panikeren dus. Als je merkt dat je geen antwoord krijgt, wacht dan met sturen tot je hem weer hoort. Zo vermijd je dat hij een stortvloed aan berichten van je ziet wanneer hij zijn gsm weer bovenhaalt.

De schoonfamilie

Tijdens de feestdagen spenderen we heel wat tijd aan het bezoeken van onze familie. Het kan verleidelijk lijken om je splinternieuwe lief onmiddellijk mee te vragen naar het kerstfeest, maar toch is het een goed idee om elkaar eerst goed te leren kennen, voor je hem voorstelt aan je grootouders. Geef elkaar ruimte en zet hem niet onder druk om in deze periode bij je familie aan te schuiven. Er is daar nog meer dan genoeg tijd voor in het nieuwe jaar.

Foute kersttruien

Een van de leukste dingen aan Kerstmis is het bovenhalen van je aartslelijke en daarom fantastische kersttrui, compleet met Rudolph the red nosed reindeer-print. Het is natuurlijk een goede ijsbreker als je op een eerste date gaat, maar je kan ook op veilig spelen en die trui bewaren voor een ander moment.

Jenever fever

We snappen volledig dat je in deze periode met plezier een glaasje cava, gluhwein of jenever naar binnen speelt, en al zeker wanneer je je zenuwen tijdens een date wat wil bedwingen, maar probeer toch niet al te veel te drinken. Een goede truc is om een glas alcohol telkens af te wisselen met een frisdrank of water.

Bron: Dating-app Once