Beautytalk met topmodel Birgit Kos

Geüpdatet op 4 december 2018 door Laure Vandendaele
Beautytalk met topmodel Birgit Kos

Was internationale magazinecovers verzamelen een sport, dan won de Nederlandse Birgit Kos goud. De fotogenieke dochter van buren schopte het tot succesvol model en sleepte vorig jaar haar eerste grote parfumcampagne in de wacht. Niet slecht voor een meisje uit Zwolle van amper 22. ELLE ging aan de thee met het model in Londen.

Birgit Kos haalde dit jaar haar allereerste parfumcampagne binnen. Een mijlpaal in haar carrière, niet in het minst omdat ze de kans kreeg te acteren aan de zijde van Jamie Dornan. O ja, die spraken we trouwens ook, hoe het gesprek met de real life Christian Grey verliep kan je hier nalezen. Maar terug naar de orde van de dag: Birgit!

Wat is jouw favoriete geur?

"Die van een bos, zeker nadat het geregend heeft. Ik woon vlakbij een bos (Birgit verhuisde met haar vriend naar Zürich) en ga er zo vaak mogelijk wandelen met mijn hond. Daar word ik pas echt wakker en de geur maakt me altijd gelukkig."

Heb je favoriete ingrediënten in een parfum?

"Ik heb het voor frisse en fruitige noten. Toen ik Boss The Scent Private Accord for Her voor het eerst rook, pikte ik meteen de mandarijn op. Door deel van deze campagne uit te maken, leerde ik veel bij over parfum. Nu kan ik meer geurnoten herkennen en sta ik meer open om nieuwe geuren te ontdekken."

Wat is je geheim of er fris uit te zien?

"Eigenlijk gebruik ik helemaal niet veel producten. Ik reinig mijn gezicht met een cleanser en daarna smeer ik een dagcrème. Word ik na een lange vlucht meteen op de set verwacht, spray ik wat ‘Eau de Vie’ over mijn gezicht. Dat flesje zit altijd in mijn rugzak voor noodgevallen. Veel make-up draag ik ook niet, ik wacht gewoon tot iemand anders het op mijn gezicht smeert! (lacht)"

Wat was je eerste parfum?

"De precieze naam weet ik niet meer maar het was een citrusgeur die me meteen in vakantiestemming bracht."

Heb je een perfume wardrobe of blijf je trouw aan één bepaalde geur?

"Ik associeer mijn moeder en mijn vriend met een bepaalde parfum en ik wil dat ze dat ook bij mij hebben. Daarom draag ik bijna altijd hetzelfde parfum."

Hoe was het om met Jamie Dornan te werken?

"Het klikte meteen, we zijn allebei erg down to earth. Hij stelde me erg op mijn gemak, wat ik leuk vond want ik was best nerveus om voor het eerst op zo’n set te staan. Alleen al door hem te observeren tijdens zijn scènes heb ik veel geleerd."

Sport je veel?

"Ik sport graag omdat ik dan meer kan eten, en ik eet graag! Met een boterham met pindakaas en hagelslag doe je altijd een plezier. In de gym doe ik vooral spierversterkende oefeningen om mijn lichaam strak te houden. Cardio is dan weer minder aan mij besteed want ik heb niet de behoefte om af te vallen."

Grootste beautyblunder?

"Ik hou er niet van als vrouwen te veel make-up dragen. Make-up is fantastisch om natuurlijke schoonheid te accentueren maar ik volgens mij niet bedoeld om je achter te verstoppen"

Heb je een beauty-icoon?

"Linda Evangelista! Zij belichaamt wat een model hoort te zijn. Verschillende fotografen met wie ik werkte, spreken nog altijd vol lof over haar, ze was een muze. Ik kan alleen maar hopen dat ze ooit zo ook over mij spreken. Bovendien experimenteerde zij ook heel vaak met haar kapsel!"

boss the scent private accord eau de parfum

Boss The Scent Private Accord, Eau de Parfum for Her, € 115

Meer beautytalk op ELLE.be

Beautytalk met Kate Hudson

Beautytalk met Bella Hadid

Beautytalk met Candice Swanepoel