Beautytalk met nieuw La Mer-gezicht Kate Hudson

Geüpdatet op 13 maart 2018 door Laure Vandendaele
Beautytalk met nieuw La Mer-gezicht Kate Hudson

La Mer heeft een nieuwe crème én een nieuwe ambassadrice. Niemand minder dan actrice Kate Hudson is te zien in de campagne voor de nieuwe Moisturizing Cool Gel Cream die in het sprookjesachtige IJsland werd ingeblikt.

Ze was een prille tiener toen ze haar moeder een eerste pot Crème de la Mer cadeau kreeg, meer dan twintig jaar later is Kate Hudson nog steeds een trouwe fan van het cultmerk. Tegenwoordig smeert de actrice vooral een laagje van de nieuwe Moisturizing Cool Gel Cream die dankzij de nieuwe, waterachtige en verkoelende formule voor een intens gevoede en goed gehydrateerde huid zorgt. Net zoals de andere vier formules van het merk bevat die nieuwigheid ook het kenmerkende ferment Miracle Broth en zeekelp. Nieuw is de Micro Oil Gel Cream Capsule technologie die ontstaat door het verenigen van miljoenen microdruppels Miracle Broth, Miracle Broth oliën en een kern van crèmeverzachtende bestanddelen, omhuld in een kelp gel capsule. Miljoenen van deze gelcapsules vormen de Moisturizing Cool Gel Cream die zorgen voor een koele verfrissing en diepe hydratatie. De formule mag dan wel een complex gegeven zijn, gelukkig is het smeren van de zachte formule wel een makkie.

 

kate hudson la mer

 

 

Is jouw visie over beauty geëvolueerd doorheen de jaren?

“Zeker. Toen ik in de twintig was dacht ik niet echt na over mijn lichaam of de verzorging van mijn huid. Ik liet die maar wat voor zichzelf zorgen. Maar met ouder worden leerde ik pas echt hoe belangrijk het is om mijn lichaam te respecteren en er zorg voor te dragen. Ik zweer tegenwoordig bij een holistische aanpak om mijn lichaam en geest in balans te houden. Uiteindelijk is echte schoonheid een weerspiegeling van je innerlijke tevredenheid. Je passies kunnen uitvoeren, of die nu rond familie, je job, je gezondheid, vrienden of creativiteit draaien, maken je gelukkig aan de binnen- en de buitenkant. Wanneer ik al die belangrijke aspecten van mijn leven gecombineerd krijg, dan zie je dat aan mijn huid. Zelfs de mooiste make-up is niet in staat om een onbalans te camoufleren.”

Vertel eens iets over je vroegste beautyherinnering?

“Ik herinner me nog goed dat ik bij mijn moeder (actrice Goldie Hawn, red.) in haar trailer zat en gebiologeerd toekeek hoe make-upartiest Tom Case haar in een personage uit de jaren 40 omtoverde. Ik vond het geweldig om te zien hoe je met make-up een persoon kan transformeren en een compleet nieuw personage creëren. Er schuilt enorm veel kracht in beauty maar toch vind ik dat er niets krachtiger is dan een vrouw met zelfvertrouwen.”

1/

Welke beautylessen leerde je van je moeder?

“Mijn moeder heeft altijd benadrukt dat klimaat, seizoenen en stress een impact op de huid heeft. Ze maakte me er ook attent op dat huid verandert naarmate je ouder wordt. Toen ik nog een tiener was kreeg ik van haar mijn eerste pot Crème de la Mer als kerstgeschenk. Het product voelde helemaal anders aan dan de crèmes die ik voordien smeerde en ik was meteen verkocht. Ik ben het blijven gebruiken omdat ik naar mijn gevoel op het merk kan vertrouwen. Bovendien werd het me doorheen mijn leven door verschillende vrouwen, onder wie mijn moeder, make-upartiesten, beautyjournalisten of vriendinnen, aangeraden.”

Hoe zit het met je huidige skincare routine?

“Ik kan eindelijk zeggen dat ik er een heb! Eerst en vooral vind ik het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, voldoende water drinken is dan ook een must. Ik let erop dat ik de natuurlijke vochtbarrière van mijn huid niet verstoor door mijn gezicht te vaak te reinigen. Daarom was ik mijn gezicht enkel ’s avonds en dan nog het liefst zonder – dat is het geheim – water! Ik ben dol op reinigers op basis van oliën die ik zachtjes op een droge huid masseer. Nadien gebruik ik een toner of een micellair water om restjes product te verwijderen, dat zorgt altijd voor een extra schoon gevoel. Als ik mijn huid toch ’s ochtend reinig, smeer ik nadien de Moisturizing Cool Gel Cream. Die heeft een lichte, verkoelende formule die mijn huid meteen kalmeert waardoor ze zacht een goed gehydrateerd aanvoelt. Daarna sluit ik af met een serum met antioxidanten en een zonnecrème. Ik slik ook dagelijks voedingssupplementen om mijn huid in topconditie te houden. Visolie is trouwens niet alleen goed voor de huid, maar ook voor je hart.”

Wat staat er momenteel op je nachtkastje?

“Een goed boek, een glas water en The Renewal Oil van La Mer.”

Hoe was het om de campagnefilm in IJsland op te nemen?

“Waar moet ik beginnen? Het is zo’n ongelooflijk, bijna magisch land. Het landschap is ronduit indrukwekkend en ik voelde me heel nietig zo omringd door de elementen van moeder natuur. Toen we ’s avonds in de Blue Lagoon gingen zwemmen kon ik in de verte het noorderlicht zien, even voelde het alsof ik me in een andere wereld bevond. We gingen wandelen over de prachtige met mos bedekte heuvels die zodanig glad waren dat ik van rots naar rots moest springen. Met op de achtergrond de kletterende watervallen, vulkanen en de natuurlijke warmwaterbronnen…Zo helemaal anders dan alle plekken die ik eerder bezocht.

la mer kate hudson blue lagoon ijsland
Kate in de Blue Lagoon

2/

Hoe combineer jij je rol als moeder met die van werkende vrouw zonder jezelf uit het oog te verliezen?

“Net als iedereen slaag ik er zelden in om de perfecte balans te vinden. Ik blijf dus maar doorgaan. Veel vrouwen voelen de druk om alles perfect onder controle te krijgen of om het toch zeker niet te laten merken als het allemaal even niet lukt. Het is helemaal oké om het even niet te zien zitten. Op die momenten zoek ik steun bij vrienden of familie of knijp ik er even tussenuit. Gewoon even diep in en uitademen of een paar minuten mediteren is soms al voldoende om weer op je positieven te komen.”

Waar hou je je tegenwoordig zoals mee bezig op professioneel gebied?

“Naast mijn filmcarrière heb ik ook heel wat andere interesses. Dat is ook een van de redenen waarom in Fabletics (haar lijn van sportkleding, red) heb opgericht. Omdat ik al jaren gepassioneerd ben door gezondheid en fitness voelde dit nieuwe project als de logische volgende stap. Het vergt veel focus en discipline om verschillende carrières met elkaar te combineren maar het is enorm bevredigend om te zien hoe al die projecten tot leven komen, of het nu om een film, een boek of een nieuw merk gaat.

Je hebt een heel happy uitstraling. Komt die vrolijke vibe vanzelf of moet je er soms moeite voor doen?

“Over het algemeen ben ik een positief persoon, maar net zoals iedereen voel ik me soms verscheurd tussen mijn kinderen, mijn job en andere verplichtingen. Als het me allemaal te veel wordt, probeer ik even te mediteren. De liefde, mijn familie, werk en vrienden zijn voor mij een onuitputbare bron van geluk.”

crème de la mer kate hudson
Moisturizing Cool Gel Cream van La Mer, 280 euro (60ml)

LEES OOK: beautytalk met Candice Swanepoel

LEES OOK: beautytalk met Victoria Beckham

LEES OOK: beautytalk met Bella Hadid