Gevulde portobello’s met spinazie

Geüpdatet op 30 november 2018 Druk het recept af door Maxine Detaellenaere
  • Lunch/Diner
  • 30 mn
  • -
  • Beginner
Gevulde portobello’s met spinazie

Gevulde portobello's - spinazieburger - boerenkool - parmezaan

Ingrediënten

  • spinazieburgers
  • portobello
  • 200g mascarpone
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 boerenkool
  • 1kg jonge spinazie
  • 30g goede boter
  • peper en zout
  • olijfolie
  • rode wijnazijn
  • mosterdsalade
  • parmezaan

Bereiding

  1. Was de boerenkool en snijd de blaadjes van de harde stelen, deze gebruiken we niet. Was de bladeren zeker driemaal. Hol de portobello's uit met een soeplepel (let op dat je ze niet doorprikt)
  2. Hak de uitgeholde champignonvulling fijn, hak de sjalot en look fijn. Snijd de spinazieburger in stukjes en bak ze aan in een hete pan.
  3. Verwarm een kookpot met een scheutje olijfolie. Stoof de look, sjalot en fijngehakte portobellovulling aan. Laat even zacht stoven. Hak de helft van de gewassen boerenkool fijn en stoof mee. Wanneer alles zacht gegaard is, werk af met de mascarpone. Kruid zeer goed bij met peper en zout. Plaats de portobello's in de oven.
  4. Spoel de spinazie éénmaal goed. Stoof de spinazie zacht en kruid af met peper en zout. Mix de gestoofde spinazie in een blender met een klontje boter (dit wordt het sausje). Zet opzij.
  5. Stoof ondertussen de andere helft van de boerenkool kort aan in een beetje olijfolie.
  6. Haal de gevulde portobello's uit de oven, schik de extra gestoofde boerenkool erop, rasp de parmezaan. Leper de spinaziecrème errond.
  7. Werk af met de mosterdsalade gemengd met olijfolie en de rode wijnazijn.

Bron: The Bio Veggie Company

Ben je ook fan van vegan? Probeer dan eens een vegan haarkleuringshop de leukste vegan sneakers of breng een bezoekje aan de beste Gentse vegan restaurants.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor