Zo verloopt een interview met OG-influencer Chiara Ferragni

Geüpdatet op 26 november 2018 door Céline Pécheux en Maxine Detaellenaere
Zo verloopt een interview met OG-influencer Chiara Ferragni

Eindelijk is het zover. Na twee maanden voorbereiding vertrekken we richting Disneyland Parijs om Chiara Ferragni te ontmoeten en te ontdekken of ze the real deal is.

We worden heel strikt gebriefd: 5 minuten interview-tijd en geen seconde meer (want haar tijd is geld waard). We mogen niet praten over haar echtgenoot Fedez, haar zoontje, haar leven als kersverse mama,... Kortom, het is verboten om ook maar iets over haar privéleven te proberen los te peuteren. Ok, maar waar mogen we het dan eigenlijk wel over hebben? De Italiaanse schone is uitgenodigd voor de verjaardag van Mickey Mouse en mag zich de muse van het evenement noemen. Chiara vertelt over Mickey en over haar samenwerkingen. Niets meer, niets minder. Doet er niet toe, want wij willen haar vooral graag in levende lijve ontmoeten en ontdekken wie die ranke blondine nu eigenlijk echt is. Namelijk, is ze altijd even sympathiek als op haar Instagram Stories?

chiara ferragni, interview, mickey mouse, disneyland paris, influencer

Chiara Ferragni, een moderne prinses?

Voor wie de laatste 10 jaar onder een steen leefde: la Ferragni is de absolute nummer één in het influencerdom, de eerste Instagrammer die zich naar de top wist te werken in het digitale landschap. Als je slechts één influencer zou volgen, dan zou het waarschijnlijk Chiara zijn. Maar ze is meer dan dat, naast Instagram-ster is ze ook nog schoenenontwerpster, de vriendin van rapper Fedez en een jonge moeder. Met haar 15,5 miljoen volgers is deze digitale celeb en mode-icoon een echte zakenvrouw met een goed onderbouwd businessplan. Haar cyber-rijk omhelst een online lifestyle magazine, gefinancierd door een luxueuze e-boetiek, maar ook schoenen en accessoires op haar naam. Haar bedrijf is zelfs het onderwerp van een vak aan de gerenommeerde Amerikaanse universiteit Harvard.

chiara ferragni, interview, mickey mouse, disneyland paris, influencer

Chiara Ferragni, het interview

Onze afspraak wordt vastgelegd via sms "rendez-vous om 18u50 op de tweede verdieping van het Disneyland Hotel in de Pinnochio-zaal". We komen ruim op tijd aan en worden streng gebriefd dat we beter geen flauwekul uithalen. Plots zien we Chiara en haar squad uit haar suite komen en ontplooit er zich voor onze neus een heuse fotoshoot. Er wordt volop geposeerd, haar tulen prinsessenrok wordt goedgelegd en zeven gsm's worden op Ferragni gericht, waarvan drie om haar bij te lichten met de zaklampfunctie op de telefoon en eentje om te filmen. Eénmaal de perfecte foto is vastgelegd, is het moment eindelijk aangebroken...

Het interview vindt plaats in een suite speciaal ingericht voor de gelegenheid, met haar manager naast haar die ons duidelijke instructies geeft: "Geen video's, geen foto's, en exact 5 minuten, geen seconde meer". Ons plan om het interview te filmen, samen selfies te schieten en haar modeadvies te vragen over onze look valt volledig in het water. We houden ons dan maar netjes aan negen vragen - die toch wel wat gestuurd worden door haar management. En zo begint Chiara aan haar dertigste interview van de dag:

ELLE: Geloof je in sprookjes?

Chiara Ferragni: " Ja, absoluut! Ik geloof in moderne sprookjes. Ik geloof dat wanneer je echt iets wil en je er alles aan doet om het waar te maken, alles mogelijk is."

ELLE: Jouw leven is volgens jou dan ook een modern sprookje? 

CF: "Het parcours dat ik heb afgelegd bewijst dat wanneer je je voor de volle 100 procent inzet voor hetgene waarin je gelooft, je er ook zal geraken. Maar je moet er volledig voor gaan en vooral niet doen alsof." 

ELLE: Wat is je favoriete Disney-personage?

CF: "Uiteraard Mickey Mouse, het is een icoon. Hij maakte altijd al deel uit van mijn leven, daarom heb ik hem ook op mijn arm laten tatoeëren. Het is een tattoo van Mickey die een selfie neemt."

chiara ferragni, interview, mickey mouse, disneyland paris, influencer

ELLE: Liefde, roem, schoonheid, je hebt alles wat je hartje begeert. Wat doet jou nog dromen? 

CF: " Zelfs al ben ik erg trots op wat ik bereikt heb en heb ik objectief gezien alles om gelukkig te zijn, zowel professioneel als in mijn privéleven, toch ben ik nooit tevreden! Ik vind altijd nieuwe doelen om te bereiken. Ik ben volledig geobsedeerd door nog groter te worden, altijd bij te leren en te experimenteren met nieuwe dingen. Voor mij is elke dag een nieuwe uitdaging met nieuwe doelen. Ontevreden zijn stimuleert mij om het beste van mezelf te geven in alles wat ik doe, om mezelf in vraag te stellen en elke beslissing serieus te nemen."

ELLE: Zijn old school Disney-prinsessen zoals Sneeuwwitje en Assepoester vandaag nog rolmodellen voor jonge meisjes volgens jou?

CF: " Ze doen nog heel wat jonge meisjes dromen en alleen al daarvoor blijven ze belangrijk. Maar aan de andere kant denk ik dat de moderne prinses een pak onafhankelijker is en dat ze niet per sé een prins nodig heeft om gelukkig te zijn. Dat is een belangrijke boodschap om door te geven aan jongere generaties."

chiara ferragni, interview, mickey mouse, disneyland paris, influencer

ELLE: Welke boodschap wil je geven aan vrouwen die ervan dromen om zoals jou te zijn? 

CF: " Ik zou hen zeggen dat gelijk welke passie je ook hebt, of het nu mode is of iets anders, het belangrijk is om in jezelf te geloven en te houden van wat je doet, iedere dag opnieuw. Als je jezelf graag ziet en zeker bent van jezelf, dan zal de rest van de wereld ook in jou geloven. Het is essentieel om goed in je vel te zitten. Ik speel nooit een rolletje, ik ben 100% mezelf en dat geeft mij zelfvertrouwen. Dat is volgens mij het geheim van mijn succes."

ELLE: Meer en meer influencers op social media worden massaal gevolgd omdat ze zich engageren voor ecologie, de gelijkheid der seksen, racisme... Heb jij een sterke boodschap naast het aanzetten tot consumeren? 

CF: "Er zijn heel wat zaken die mij nauw aan het hart liggen. Zonder al te militant te zijn, probeer ik om via mijn werk een optimistische boodschap te verspreiden. Dat lijkt misschien onbelangrijk, maar het is essentieel in de wereld waarin we leven. Ik wil aan de mensen tonen dat als je echt iets wil, het werkelijkheid kan worden. Ik weet maar al te goed dat als je wil slagen (en vooral op social media) er altijd haters zijn die er alles aan doen om je te doen mislukken. Daarom moet je sterk in je schoenen staan en zeker van jezelf zijn om te slagen. Perfectie bestaat niet, maar je moet wel het beste van jezelf geven." 

ELLE: Lees je nog altijd modebladen? Waar staat ELLE voor, volgens jou?

CF: "Ja ik lees nog altijd magazines, ze hebben altijd een deel uitgemaakt van mijn leven. Het is ook dankzij modebladen dat ik een heuse passie voor mode heb ontwikkeld. ELLE is een van mijn favoriete bladen. Ik stond ondertussen al op verschillende ELLE-covers. Het is ongelofelijk om mezelf op het voorblad van een magazine te zien, ik droom er al van sinds ik een kind was. Zeker wanneer je van nul begonnen bent,  zoals ik."

ELLE: Je bent waarschijnlijk moe van het continue antwoorden op vragen van journalisten. Laat ons de rollen even omdraaien, wat wil jij van ons weten? 

CF: "Ik zou graag je verhaal weten. Waarom je journalist geworden bent... Ik ben nooit te moe om op vragen van journalisten te antwoorden. Tenzij ze erop uit zijn om me dingen te laten zeggen waarover ik echt niet wil praten. Maar normaal gezien gebeurt dat niet. Ik ben een open boek. Ik heb er geen probleem mee om te praten over de meest intieme dingen in mijn leven. Ik denk dat het daarom is dat mensen mij volgen en mij vertrouwen." 

Een eindwoordje

Dus, is ons Chiara nu sympathiek of niet?  Ze mag dan wel haar imago controleren en niets aan het toeval overlaten, toch heeft ze dezelfde blik in haar ogen als een klein meisje dat zich te pletter amuseert. Ze is het perfecte plaatje, maar blijft ook naturel en spontaan. Maar wat nu eigenlijk echt is en wat niet, dat zullen we wellicht nooit weten. Ferragni weet dat de cyberwereld werkt volgens regels die privé en professioneel in elkaar laten overlopen. Er zijn geen echte wetten, enkel degene die je zelf stelt. En dat doet ze met brio!