Wie is Fedez, de verloofde van Chiara Ferragni?

Gepubliceerd op 29 augustus 2018 door Isabelle
Wie is Fedez, de verloofde van Chiara Ferragni?

Wie is dat ventje naast The Blonde Salad eigenlijk?? 

Straks, op 1 september, vindt de Royal Wedding van de bloggosfeer plaats: Chiara Ferragni, de vrouw die in haar eentje (of toch bijna, zie verder) verantwoordelijk is voor het hele influencer fenomeen stapt in het huwelijksbootje met haar grote liefde Fedez. Ferragni zelf behoeft geen introductie meer, behalve als je de voorbije jaren onder een virtuele steen leefde: de Italiaanse blogger wist op enkele jaren tijd een miljoenenbusiness rond haar alter ego The Blonde Salad uit te bouwen, wordt door Forbes als één van de meest succesvolle zakenvrouwen van deze tijd bestempeld en is zelfs het onderwerp van een speciale ondernemerscursus op Harvard. Lang verhaal kort: één groot succes! Succes dat ze tegenwoordig deelt met de Italiaanse rapper Fedez, en dat niet alleen: de twee verwelkomden eerder dit jaar hun eerste zoontje Leone. De man is in Italië een absolute superster, maar kan hier nog meer dan incognito over straat. Tijd om daar verandering in te brengen: wie is Fedez? Een snelcursus:

1/

Ten eerste: wie ging hem voor? Fedez is immers niet de eerste -hopelijk voor hem wel de laatste- man in het leven van de Italiaanse diva. Haar eerste grote liefde was Riccardo Polozzi, studiegenoot aan de befaamde Milanese Bocconi universiteit, met wie ze in 2009 The Blonde Salad oprichtte. Beiden bloedmooi, serieus ambitieus, voorzien van een meer dan gezond stel hersenen en garderobes vol Italiaans design: ziehier de ingrediënten voor het initiële succes van de blog. Het idee van een luxe personal style blog was toen revolutionair en samen bouwden ze het uit tot de grote business die het vandaag is. De twee gingen na zes jaar relatie uit elkaar, maar Riccardo is als co-founder nog steeds actief in het bedrijf -no bad feelings. Geen nood trouwens om medelijden met hem te hebben, tegenwoordig mag hij het Franse model Gabrielle Caunesil zijn vrouw noemen. Na Polozzi mocht de Amerikaanse fotograaf Andrew Arthur een tweetal jaar in de Instagram feed van Ferragni schitteren, waarop een periode vol “wrong guys” volgde. Volgens Ferragni vroeg Fedez haar een dag nadat ze een leeuwentattoo had laten zetten, als teken dat het nu maar eens gedaan moest zijn met foute mannen, uit en sindsdien zien beiden in de leeuw hun gelukssymbool. Weinig verwonderlijk dus dat hun zoontje naar het wilde dier werd vernoemd. Fedez werd geboren in het gezegende jaar 1989 en is daarmee twee jaar jonger dan zijn beroemde partner. 

2/

Zoveel dus voor de voorgeschiedenis, hoe zit het met zijn CV? Fedez, echte naam Federico Leonardo Lucia, is een Italiaanse rapper die sinds 2011 rijmpjes in de meest romantische taal van de wereld maakt. Ondertussen staan we vijf albums en twee seizoenen als jurylid van de Italiaanse X-factor verder en is de man nog steeds een gigantische ster in zijn thuisland. Hij werd bekend dankzij YouTube en heeft nog steeds een sterke aanwezigheid op verschillende sociale netwerken. Trouw aan zijn Italiaanse roots rapt hij over mode én politieke wantoestanden, en hoewel zijn fanbase voornamelijk uit landgenoten bestaat, kreeg hij verschillende internationale sterren al zover met hem in zee te gaan. Hier is hij met Ariana Grande aan het werk:

3/

Waarom de man in eigen land zo gigantisch populair is? Hij neemt geen, maar dan ook echt geen, blad voor de mond en staat erom bekend altijd en overal zijn ongezouten mening te geven. Een persoonlijkheidstrekje dat hem meer dan eens in de problemen bracht omdat hij vooral politici tegen de borst stoot door de corruptie en andere wantoestanden binnen de Italiaanse regering aan te klagen. In het verleden probeerden verschillende hoge pieten hem daarom bij X-factor te laten ontslaan, maar dat was buiten de fans gerekend. Die vinden het geweldig en zien in Fedez één van de enige echt eerlijke en loyale personen in de showbiz, een man die altijd en overal zichzelf blijft. Ook internationaal is hij geregeld het middelpunt van felle discussies, bijvoorbeeld als hij zijn keuze verdedigt om baby Leone op piepjonge leeftijd al aan de schijnwerpers bloot te stellen.

4/

Een grote mond dus, maar ook een romantische ziel. Zijn Chiara vroeg hij tijdens een concert in Verona ten huwelijk voor het oog van duizenden fans. Uiteraard met een rijmpje. Meer details over de zeer publieke verloving, ontdek je hier. 

 

💍❤

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni (@chiaraferragni) op

5/

“Fedez? Is dat dat ventje met de tattoo’s?” Ja, dat is dat ventje met de tattoo’s! De toekomstige mijnheer Ferragni is niet bang voor naald en inkt en pakt maar al te graag uit met het resultaat -shirts zijn niet echt aan hem besteed. Over zijn tatouages liet hij in het verleden weten dat hij als een moderne mecenas te werk gaat en artiesten via zijn huid in de publieke belangstelling wil brengen -rappers zijn nu eenmaal niet bescheiden, die regel is universeel. Zijn favoriete tattoo artist, wiens signature designs rijkelijk aanwezig zijn op zijn lichaam, is trouwens El Monga. Ook baby Leone is gefascineerd door de lichaamsinkt: 

Alla scoperta del papà tatuato 😅

Een bericht gedeeld door Fedez (@fedez) op

6/

Uiteraard heeft een beetje Ferragni bijslaap ook een gezonde interesse in mode. In Fedez’ geval vertaalt dit zich naar een obsessie voor streetwear, de man claimt zelfs in het bezit te zijn van de grootste Supreme garderobe van Italië, en de occasionele high street collab. Zo lanceerde hij in 2017 een capsule collectie in samenwerking met Berschka.

7/

Last but not least: Fedez blijft trouw aan zijn moedertaal en rapt, blogt en rant in het Italiaans. Ideaal dus als je die taal onder de knie wil krijgen.