Jay Z rapt met kleindochter van Picasso in nieuwe clip

Gepubliceerd op 5 augustus 2013 door Laure Vandendaele
Jay Z rapt met kleindochter van Picasso in nieuwe clip

Jay Z

Met een titel als ‘Picasso Baby’ lijkt het logisch dat Jay Z de arty en ietwat farty tour opgaat. De locatie voor zijn meest recent single is dan ook een New Yorkse kunstgalerij. Een plek waar je doorgaans een speld kan horen vallen, maar dat was buiten Mister Jay Z en zijn bekende, kunstminnende gasten gerekend.

In juli rapte Jay Z zes uur lang hetzelfde nummer in de Pacegalerij in New York. Nu blijkt dat die marathonvoorstelling geen opwelling van het moment, maar wel de originele aanpak voor de opnames van de clip ‘Picasso Baby' was.

Het hele galerijgebeuren werd gefilmd en resulteerde in een tien minuten durende ‘performance art film’. Jay Z dolt gedurende de volledige clip met het publiek dat vooral uit mensen uit de kunst- en culturele scene van New York bestaat.  We herkennen de Servische kunstenares Marina Abramovic (vorige week nog op pad met Lady Gaga), Amerikaanse filmregisseur Judd Apatow, hip-hoppionier Fab Five Freddy, rapper Wale, Amerikaanse acteur Adam Driver en niemand minder dan Diana Widmaier Picasso - juist ja, de kleidochter vàn.

'Picasso Baby' is de zevende single uit 'Magna Carta...Holy Grail', het twaalfde studio album van Jay Z.

http://www.youtube.com/watch?v=xMG2oNqBy-Y&feature=player_embedded

Stag. (AS)