Getest: deze mini printer drukt de foto’s van je smartphone rechtstreeks af

Geüpdatet op 15 oktober 2018 door Isabelle
Getest: deze mini printer drukt de foto’s van je smartphone rechtstreeks af

Wat te doen met de honderden, zoniet duizenden foto’s die zich in je smartphone opstapelen? Te vaak blijven die vergeten in je filmrol hangen, terwijl die leuke herinneringen juist een plekje aan de muur -of toch tenminste op de frigodeur- verdienen. Speciaal daarom testten wij een handige nieuwe gadget uit: de HP Sprocket Plus, een draagbare miniprinter die foto’s rechtstreeks vanaf je smartphone afdrukt.

Hoe werkt het? Heel eenvoudig: je downloadt eerst en vooral de Sprocket app, die ervoor zorgt dat je contact kan leggen tussen je smartphone en de printer. Vervolgens selecteer je welk beeld je wil vereeuwigen en nog geen twintig seconden later heb je een minifoto in de hand. De printer werkt met ZINK-fotopapier en per lading kan je een tiental beelden afdrukken -zorg dus wel dat je voldoende stock hebt. Wij namen het ding mee op sleeptouw tijdens fashion week en vielen al heel snel “out of paper”. Extra leuk is dat je via de app ook je foto’s kan bewerken, eventueel zelfs van smileys, tekst en zelfs filters voorzien.

Is het zwaar? Helemaal niet. De fashion week koffer zit doorgaans al proppensvol, maar het was absoluut geen challenge om dit apparaatje mee te nemen, ik denk eerlijk gezegd dat mijn notitieblok meer woog…

Opgelet: de printer raakt redelijk snel overhit en kan dan eventjes niets meer afdrukken, dus bewaar hem zeker op een koele plek en vraag niet teveel tegelijk van het toestel. Het kostte ons in het totaal een tiental minuutjes om al onze foto’s rustig  te printen, dus echt lang moet je nu ook weer niet wachten.

Verdict? We like! Mini foto's zijn eigenlijk verslavend: onze fashion week beelden prijken voorlopig nog op het ELLE moodboard, maar straks archiveren we ze in een kleine memory box; leuk om tijdens deze tijden van snelle snellere snelste social media toch nog blijvende herinneringen te kunnen maken!

Hebben? Scoor hier je eigen HP Sprocket Plus (€148)