Van deze 7 beroepen heb je nog nooit gehoord

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door ELLE België
Van deze 7 beroepen heb je nog nooit gehoord

Ben je op zoek naar een nieuwe job of twijfel je nog over de juiste studiekeuze?

Het kan interessant zijn om eens verder te denken dan de doorsnee jobs.  Dit zijn 7 beroepen waarvan je niet wist dat ze bestonden. Of had jij wel al gehoord van een bedverwarmer?

1/

Chocoladeconsulent

Chocolade consulent beroepen

Dit is zonder twijfel de smakelijkste optie van alle beroepen. Je kan werken in opdracht van chocoladebedrijven. Jij zoekt dan naar de beste ingrediënten en geeft advies. Aangezien cacao niet in België gemaakt wordt en chocolade een wereldwijd product is, staan er veel reisjes op je agenda.

Studie: Omdat je ook als verkoper werkt, is een studie in sales en marketing mooi meegenomen. Verder moet je beschikken over goede smaakpapillen.

2/

Gelukskoekjesschrijver

geluks_koekje schrijver beroepen

Iedereen kent het scenario: je gaat Aziatisch eten, krijgt achteraf een gelukskoekje en spendeert vervolgens een week aan het ontcijferen van de bijhorende boodschap. We willen de magie niet verbreken, maar iemand heeft die spreuken verzonnen. Meer nog, het is een full-time job. De meeste bedrijven werken met freelancers, maar je kan ook vast in dienst zijn.

Studie of kwalificaties: Goed kunnen schrijven is een noodzakelijk talent, dus een studie in talen is een must. Je moet natuurlijk ook voldoende inspirerende quotes kunnen verzinnen.

3/

Netflix-tagger

netflix_tagger beroepen

Verslaafd aan Netflix? Wel, deze verslaving kan je geld opleveren. Alle series en films moeten namelijk getagd worden, waardoor er categorieën ontstaan en Netflix suggesties kan doen. De formele titel van de job is Editorial Analyst. Hou de site in de gaten voor jobaanbiedingen.

Studie of kwalificaties: Het enige wat je hoeft te doen is de hele dag series kijken en deze taggen. Hier bestaat helaas nog geen studie voor.

4/

Surfleraar voor honden

surfleraar_honden beroepen

Wie zijn liefde voor surfen en dieren wilt combineren, kan het beroep van hondensurfleraar overwegen. Je geeft dan les aan honden en hun baasje, want deze sport oefen je samen uit. Het spreekt voor zich dat je voor deze job naar het buitenland moet verhuizen, maar er zijn ergere bestemmingen dan surfgebieden in Californië of Hawaï.

Studie of kwalificaties: Goed kunnen surfen is een vereiste, net als een liefde voor honden.

5/

Bedverwarmer

bed verwarmer beroepen

Dit is voor mensen die zelfs betaald series kijken te vermoeiend vinden. Als bedverwarmer moet je namelijk maar een ding doen: op hotelbedden gaan liggen voordat de gasten arriveren. Wees gerust, dit gebeurt niet standaard in elk hotel. Het idee dat er een een vreemde in jouw bed heeft gelegen, lijkt ons niet echt aantrekkelijk. Bedverwarmers worden enkel ingehuurd wanneer de hotelgasten dit wensen.

Studie of kwalificatie: Hiervoor hoef je helemaal niets te kunnen. Een warme lichaamstemperatuur kan wel van pas komen.

6/

Lawinevoorspeller

lawine_voorspeller beroepen

Hou je van sneeuw en ben je een pro in skiën? Dan is lawinevoorspeller misschien wel jouw droomjob. Voor dit beroep moet je vaststellen of de sneeuw stabiel genoeg is. Deze informatie wordt dan neergepend en publiek bekend gemaakt.

Studie of kwalificaties: Een diploma in wetenschappen is aan te raden. Je moet verder goed tegen de koude kunnen, obviously. Ook moet je altijd opstaan voor zonsopgang en overweg kunnen met het juiste gereedschap. Bonuspunt: deze job wordt héél goed betaald.

7/

Professioneel bruidsmeisje

professioneel bruidsmeisje beroepen

Ben jij het type dat als klein meisje al wist wat voor bruiloft ze wou? Wanneer je gek bent op alles wat met trouwen te maken heeft, is het leuk om zoveel mogelijk bruiloften mee te maken. Goed nieuws, er bestaat zoiets als een professioneel bruidsmeisje. Dit beroep werd uitgevonden door de Amerikaanse Jen Glantz. Een Belgisch equivalent bestaat nog niet, dus waag je kans en start je eigen bureau op. Het takenpakket? Je wordt ingehuurd door de bruid en helpt met alle struggles op haar grote dag. Zo kan je helpen bij de speech, de sleep mooi leggen voor de foto, maar ook het hele vrijgezellenfeest plannen. Dit zijn alvast originele outfits voor bruidsmeisjes.

Studie of kwalificaties: Je moet alles weten over trouwen en een diploma van Event Manager kan je helpen bij het organiseren. Ook moeten bruidjes je als hun bruidsmeisje willen, dus een leuke persoonlijkheid en stressbestendig karakter komen handig van pas.

Nog steeds geen droomjob gevonden?  Lees hier alles over werken in de mode. Ook interessant: deze beroepen scoren het best op Tinder.

(Stagiaire Lore Ginneberge)