Dit zijn de 7 leukste looproutes voor studenten in Gent

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door ELLE België
Dit zijn de 7 leukste looproutes voor studenten in Gent

Een nieuw academiejaar begint vol goede voornemens en sporten is er ongetwijfeld eentje van. Wie geen zin heeft in een duur fitnessabonnement, kan altijd gaan lopen.

Er zijn heel wat leuke looproutes in Gent en net daarbuiten. Zowel voor beginners als voor gevorderde lopers zijn er tal van parken en domeinen waar je kilometers kan slijten, dus trek je sportschoenen aan, download een motiverende playlist en je bent vertrokken.

1/

Bourgoyen-Ossemeersen

bourgoyen looproutes in gent
foto: Immoweb

In dit domein waan je je een beetje op vakantie door de prachtige natuur. Je vindt er bossen en vijvers in een kalme setting. Bourgoyen biedt drie mooie looproutes, waarvan de langste 5,5 km meet. Je kan ze makkelijk combineren tot een langer parcours. Bovendien zijn er altijd andere lopers, wat voor extra motivatie zorgt.  Hier moet je zijn om te ontstressen terwijl je werkt aan je conditie.

2/

Het parkbos

parkbos gent looproutes in Gent
foto: Facebook

Dit park ligt iets buiten Gent, maar je kan er makkelijk geraken met de auto, bus of fiets. Op dit enorme domein vind je routes voor beginnende, gemiddelde en gevorderde lopers. Zo is er de Rosdambeekroute van 5,5 km die je langs allerlei mooie plaatsen brengt, of de Kastelenroute van 6,8 km die je, zoals de naam al verraad, langs verschillende kastelen laat lopen. De rustige omgeving is een welkome afwisseling met de drukke stad. Ook een aanrader voor ruiters en wandelaars. 

3/

Watersportbaan

Watersportbaan looproutes in Gent
foto: stad Gent

 

Dit een van de populairste looproutes onder studenten. De watersportbaan ligt aan een autobaan en is daarom niet de mooiste loopplek, maar wel die waar je nooit alleen sport. Ook ben je snel ter plaatse met de fiets, bus of zelfs te voet. Er is slechts één route van exact 5 km, dus de gevorderde sporters kunnen een paar toertjes rond de vijver lopen of een combinatie volgen met de Blaarmeersen, zo kom je aan iets meer dan 10 km.

4/

Gentbrugse Meersen

gentbrugse meersen natuur looproutes in Gent
foto: Natuurpunt

Dit rustige natuurgebied bevindt zich in Gentbrugge en bereik je per fiets of bus. Je kan er een lus volgen van 6 km langs verschillende soorten natuur. Zo kom je heel wat water tegen, net als pas aangelegde bossen. De Gentbrugse Meersen heeft bovendien genoeg leuke plekjes om even te pauzeren. Er is bijvoorbeeld het schattige geboortebos, het blotevoetenpad en tal van leuke picknickplaatsen. Dit is een ideale plaats voor wie wilt genieten van de natuur. Je kan er ook lopen met je hond, want er is een speciale hondenlosloopweide.

5/

Het Citadelpark

Citadelpark looproutes in gent
foto: stad Gent

Ook dit befaamde park is geschikt om een toertje te lopen. Rust zal je er wellicht niet vinden, want er zijn altijd studenten aanwezig en dankzij het nabijgelegen hondenasiel ook heel wat wandelaars. Toch is het Citadelpark een goede plek voor een snelle loopsessie dankzij de centrale ligging. Bovendien is dit park met zijn verschillende vijvers en leuke paadjes best mooi. Ook het bekende prieeltje moet je eens passeren.

6/

Domein Claeys-Bouuart

Domein_claeys_ bouuaert looproutes in gent
foto: stad Gent

Dit domein bevindt zich in de Gentse deelgemeente Mariakerke. Beginnen doe je aan het mooie kasteel van Claeys-Bouuart. Een volledige toer door het park levert je ongeveer 5,8 km op. Je loopt volledig tussen de bomen, daarom is dit ook een geschikte locatie in de herfst. Hier zal je bijna geen lopers tegenkomen, ideaal voor wie niet gestoord wil worden.

7/

Henri Story

henri_story looproutes in gent
foto: stad Gent

Wie een kot heeft dichtbij de Ghelamco Arena, kan gaan lopen op deze piste. De route meet 2,8 km en is dus perfect voor beginnende lopers. De weg leidt je langs onverharde wegen en stukjes bosgebied. Op de piste is bovendien materiaal aanwezig om stretchoefeningen te doen voor en na het lopen. Opgelet, de piste is niet open tijdens het weekend.

(Stagiaire Lore Ginneberge)